hits

Blogg

Zlatan lanserer eget klesmerke og nettbutikk

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Det er sjelden en nyåpnet nettbutikk får så mye oppmerksomhet som A-Z.com. Men så er det da heller ikke hver dag en av verdens beste fotballspillere lanserer sitt eget klesmerke og nettbutikk i samarbeid med et av Nord-Europas største motekonsern.

Lanseringen av A-Z skjedde 7. juni, kun få dager før fotball-EM startet i Frankrike. Selve lanseringen ble sendt direkte via Facebook Live, og har blitt sett av mer enn 4,1 millioner mennesker.

Zlatan Ibrahimović er med sine 24,7 millioner følgere på Facebook, 14,8 millioner på Instagram og 3,6 millioner på Twitter, en gigant på nett.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele ved å klikke her.

Instagram Bedrift: 7 sommertips

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Som med så mye annet handler sosiale medier om å bidra med godt innhold. Skal du skille seg ut og skape engasjement må du tenke alternativt og være kreativ, samt ha en god idé for å oppnå suksess. Folk liker visuelt innhold som bilder. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord.

1. Lanseringer: Bedriften kan promotere nye produkter og tjenester via bilder på Instagram. La kundene få en sniktitt på kommende lanseringer.

2. Arrangement: Planlegger bedriften et eget arrangement, kan bedriften lage en egen hashtag for dette. På denne måten kan tilhengere følge arrangementet i bilder og kommentere eller like det de ser. Budskapet kommuniseres både offline og online for mest mulig synergi.

3. Engasjement: Instagram er fantastisk for å lage en fotokonkurranse ? Bedriften kan iverksette temakonkurranser som dyrker engasjement og kreativitet hos publikum.

4. Eksklusivitet: Gi live dekninger av arrangement og begivenheter som er viktige for kunden.

5. Nærhet: Ta bilder av ?behind the scenes? for å vise en uformell og menneskelig side av bedriften. Hvem er menneskene bak logoen, hvem sitter på kontoret, hvem besvarer telefonen på kundeservice?

6. Sjekk ut Instagram sin egen bedriftsblogg. En rekke bedriften bruker Instagram aktivt. Instagram har derfor kjørt i gang sin egen bedriftsblogg. På bloggen kan du lære, og la deg inspirere av, hvordan andre bedrifter bruker Instagram.

7. Vær både morsom og profesjonell. Du bør ikke være bare morsom eller bare profesjonell. Mange tror at en bedrift kun kan ha ordentlige og seriøse bilder på Instagram. Dette er ikke riktig, brukerne liker en kombinasjon. La oss si at du selger barneklær. Et bilde av en barnegenser på en rakkerunge fungerer gjerne bedre enn bare genseren uten barnet.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

5 tips for salg av produkter på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

1. Bruk spennende bilder i poster: Kunder vil alltid se et produkt for å avgjøre om de skal kjøpe eller ikke. Bruk bilder av produktene som gjør at kunder får lyst på produktet og vil se mer info.

2. Regelmessige tilbud: For at du skal få mange tilhengere, som ikke forsvinner etterhvert, må du gi noe tilbake. Regelmessige tilbud er noe de aller fleste setter pris på og det hindrer at folk forsvinner fra Facebook siden din.

3. Relevant forsidebilde: Driver du salg av produkter kan du tenke på forsidebildet som et butikkvindu. Hva ville du plassert i butikkvinduet ditt? Nettopp, de mest spennende produktene. Gjør det samme med forsidebildet, velg ut det beste du kan tilby og vis det frem.

4. Bestill nå tab / underside: Har du ett produkt, eller noen få produkter, er det gjerne fornuftig å lage en tab/underside som presenterer produktet på en gunstig måte. I tillegg må kunden ha mulighet til å enten bestille, eller be om mer informasjon om det er et komplisert produkt. Har du mange produkter vil det ofte være fornuftig å integrere nettbutikken din med Facebok siden, slik at produktene vises og kan kjøpes direkte på Facebook.

5. Spørreundersøkelser: Enkle spørreundersøkelser både engasjerer og trigger en kunde. Bonusen er at din bedrift kan få ut mye verdifull informasjon fra kundene. Hold fokuset på produktet i spørreundersøkelsen. Typisk kan du spørre hvilken farge på produktet kundene liker best, hvilken størrelse de ville valgt og så videre.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

FACEBOOK BEDRIFT: Målsetting for bedriften

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Din bedrift bør ha et mål med å være på Facebook. Mange bedrifter er på Facebook uten noe klart mål og mening. Det er ikke noe galt i dette, men det blir sjelden noe særlig ut av det. Dette er gjerne målene til bedrifter på Facebook,  i tillegg er flere av målene ofte overlappende:

-    Øke salget
-    Gjøre merkevaren mer kjent
-    Vise seg frem for potensielle kunder, eksisterende kunder, ansatte og fremtidig ansatte

Oppsummert er følgende viktig på Facebook siden din:

-    Interaktiv
-    Still spørsmål
-    Like andre bedrifter sine Facebook sider

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Facebook Bedrift: Så mye tid bør du bruke

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


For mange bedrifter går det litt i rykk og napp på Facebook. Ofte er det ikke noen konkrete tanker eller mål rundt innhold som legges ut. Skal du få noe av betydning ut av Facebook siden for bedriften din, må du ha fokus og en fast rutine. Ha i tankene at tiden du bruker på Facebook vanligvis betaler seg svært godt. Det er derfor ikke lurt å se på Facebook som et nødvendig onde, du bør heller gjøre det til en positiv opplevelse. Relater gjerne tiden du bruker på Facebook til nye kunder og økt omsetning.

Hver morgen setter du av 15 minutter til å tenke gjennom og finne litt informasjon (nettaviser og lignende) på hva som skal legges ut på Facebook. På ettermiddagen bruker du 15 minutter på å skrive og legge innholdet. Om det er litt mer omfattende innhold kan du gjerne slå sammen noen dager, slik at du bruker for eksempel en time på å lage innholdet og legge det ut, fordelt over 4 x 15 minutter. Fordelen er at du i løpet av dagen får tenkt litt gjennom hvordan du skal gjøre ting, formuleringer, hva det måtte være.

Alternativ to er at du bruker en halvtime hver morgen eller ettermiddag, etter hva som passer best. Du må ha en fast rutine på en halvtime hver morgen eller hver kveld, hver dag. Fordelen med å bruke en halvtime sammenhengende istedenfor 2 x 15 min er at du i utgangspunktet får gjort mer når du ikke blir avbrutt. Ulempen er at du ikke får tenkt gjennom innhold og lignede gjennom dagen, siden du enten gjør jobben på morgenen eller på ettermiddagen (uten å få sett på det på morgenen først).

Et annet godt tips er at du lager en liste over ting som er aktuelt for Facebook. Gjør du ikke det er det fort at du ender med å kaste bort mye tid på å tenke på hvilket innhold du skal bruke, istedenfor å lete etter konkret informasjon. Denne listen er gjerne litt flytende, i den forstand at du må tilpasse den etter hva folk liker best av innhold på Facebook siden din. Noe innhold fungerer bra, annet innhold fungerer mindre bra. Det er ikke nødvendigvis slik at du må surfe rundt for å finne innhold du skal skrive om. La oss si du driver et lakkeringsverksted. Innimellom kan det være smart å bruke de første daglige 15 minuttene på å ta 10 bilder av en ny lakkeringsjobb, forberedelser og spesielle detaljer. På ettermiddagen bruker du neste 15 minuttene på å plukke ut fem bilder du poster på Facebook siden.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Instagram: Dette er de nye endringene

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Videolengden har økt Tidligere var videoer på Instagram maksimum 15 sekunder. I april i år ble dette økt til 60 sekunder. Som tidligere kan du legge på filter, fjerne lydene og velge et bestemt forside bilde.

Call to Action funksjonalitet Når en bruker klikker én gang på et bilde kommer det opp CTA (Click to Action funksjonalitet), der brukeren kan klikke for å gå til nettsiden din eller en app. Disse innstillingene gjør du når du lager selve Instagram annonsen. Klikker brukeren én gang på en video er det lyden som blir slått på, nytt klikk vil slå av lyden. Dobbelklikker du på bilde eller video vil du like. Verdt å merke seg er at Instagram også har kommet med en algoritme som gjør at du ikke lenger ser bilder kronologisk.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

De vanligste grunnene til at annonser blir stoppet på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Om du annonserer på Facebook har du kanskje opplevd at annonsene dine blir stoppet. Dette kan være frustrerende. Ekstra frustrerende er det om du ikke er helt sikker på hva du skal gjøre for å unngå situasjonen.

Her er noen av de vanligste grunnene til at annonser blir avvist av Facebook:

 • Det kan ikke være mer enn 20% tekst i bildet du bruker i annonsen
 • Får annonsen din mye negative tilbakemeldinger, vil Facebook fjerne den
 • Annonsen kan ikke på noe måte gi inntrykk av at du samarbeider med Facebook
 • Du krenker andre sitt varemerke og / eller opphavsretter
 • Tobakk, alkohol, lotterier og spill i annonsen er det svært strenge restriksjoner på

Selv om Facebook er strenge rundt annonsekriteriene er det vanligvis ikke noe problem å holde seg innenfor, så lenge du holder deg oppdatert på hva som blir godtatt eller ikke.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Facebook aktivitetsknapp

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Aktivitetsknapper på betalte annonser har vært tilgjengelige en stund, og endelig får også norske bedriftssider tilgang til slike knapper på selve Facebook siden.

Muligheten rullet ut helt på slutten av året i fjor, og nå er den endelig tilgjengelig også her i Norge.

Slik legger du til en handlingsknapp på Facebook siden:

 1. Gå til sidens forsidebilde, og klikk på Opprett handlingsknapp
 2. Velg handlingsknapp, og oppgi URL-adressen til nettstedet ditt.
 3. Klikk på Opprett.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Hva gjør du etter Facebook konkurransen er ferdig?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Dersom du har en konkurranse der du samler inn opplysninger fra deltakere er det viktig å vite hva du skal gjøre med alle opplysningene. Det kan være smart å sende ut nyhetsbrev på epost med jevne mellomrom, informere om nye produkter, kampanjer og så videre.

Samler du inn opplysninger om deltakerne slik som navn, epost og telefon er det smart å synkronisere dette automatisk med en løsning som eksempelvis Mailchimp. Du får alle opplysningene inn i en ordentlig base og kan ha en egen liste for hver konkurranse. Det er i ettertid enkelt å sende ut nyhetsbrev. Listene kan også enkelt eksporteres i ettertid.

Når konkurransen er ferdig bør du følge opp deltakerne. Informer om at premien er delt ut og takk for deltakelsen. Det kan være smart å nevne at du også kan hjelpe om de har spørsmål rundt produktene eller tjenestene dine.

Det er viktig at så mange som mulig får se at det faktisk er en vinner. Be om tillatelse fra vinneren til å publisere bildet av han / henne på Facebook. Lag en bloggpost med kort presentasjon av vinneren, gjerne med bilde av vinneren som holder premien eller lignende. Send også ut som nyhetsbrev på epost. Det kan være smart å ta med i betingelse for konkurransen at vinneren aksepterer å bli offentliggjort, samt plikter å sende inn bilde av seg selv.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Vil en Facebook konkurranse være riktig for din bedrift?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Hva vil du oppnå med konkurransen? Vil du gjøre bedriften mer kjent eller kanskje få fokus på et nytt produkt? Andre mål kan være å få flere fans på Facebook siden, skape engasjement eller få tilbakemeldinger. Det er lurt å ha klare mål før du setter i gang. Du kan avholde konkurransen rett på tidslinjen eller lage en egen tab. Enkleste type konkurranse er på tidslinjen der folk kan like eller kommentere en post for å delta i konkurransen. En mer avansert versjon er konkurranse som foregår på egen tab.

Fordelen med konkurranse på egen tab er at du kan samle inn blant annet navn, epostadresse og telefonnummer. Dette kan være gull verdt som leads for å kontakte direkte eller sende nyhetsbrev til i ettertid. Et forseggjort og spennende design er svært viktig om konkurransen foregår på egen tab. Om konkurransen foregår som et innlegg er det også lurt å legge flid i bildet som brukes.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Rekruttering på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Facebook er et fantastisk verktøy for å spre både kjennskap og kunnskap om bedriften din, i tillegg til en kanal ut mot egne ansatte. Facebook siden kan innholde generell informasjon om bedriften, samt hvilke jobber som er tilgjengelige i bedriften.

Selve tidslinjen utgjør den mer uformelle delen av Facebook siden. Vanligvis vil man på tidslinjen fortelle om livet på innsiden av bedriften. Et eksempel kan være profilering av egne ansatte, der man kan fortelle om hva de ansatte gjør på jobben og hvordan det er å jobbe i bedriften. Målgruppen for dette innholdet er todelt, både egne ansatte og kunder/ potensielle kunder. Personer i målgruppen synes følgelig det er spennende og interessant å følge med på hva som skjer i bedriften din.

I forhold til rekruttering av ansatte kan det være fornuftig at eksisterende ansatte får slippe til med å fortelle hvordan de opplever arbeidsdagen sin. Dette kan gjøres på flere måte, men den vanligste måten er ved bruk av video. En ansatt som forteller om positive opplevelser ved å jobbe i bedriften er en svært god ambassadør, dette gjelder både overfor fremtidig ansatte og kunder. Et godt tips er å bruke tidslinjen på Facebook til å fortelle historien til bedriften. Dette er ekstra spennende for bedrifter som er litt eldre, siden det er mer info som kan publiseres. Det kan legges ut milepæler og hendelser som relaterer seg til ulike tidspunkter. Potensielle arbeidstakere og kunder kan gå tilbake år for år og se historien til bedriften helt fra starten av.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Slik kan din bedrift lykkes på Pinterest

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Pinterest er et fantastisk verktøy for mange bedrifter. Undersøkelser viser at nesten halvparten av folk som har handlet på nett, også har kjøpt basert på det de har sett på Pinterest.

Tips til hvordan din bedrift kan lykkes:

1. Spennende bilder
Pinterest er bilder. Derfor må bildene du bruker være gode, spennende og inspirerende. Dårlig kvalitet på bildene, slik at det ser hjemmelaget ut, bør du unngå. Her ser du eksempel på fantastiske bilder fra Island. Ønsker du å lage bildene selv er Canva et perfekt verktøy.

2. Pin regelmessig
Som med Facebook, og andre sosiale nettverk, er det viktig at du pinner regelmessig. Skippertak er ikke bra, siden dine følgere er interessert i det du tilbyr og vil se det med jevne mellomrom. En god tommelfinger regel er at du pinner ett bilde per dag.

3. Bruk videoer
Videoer kan pinnes direkte fra både YouTube og Vimeo. Legger du ut video på Youtube eller Vimeo bør du også vise frem videoen på Pinterest. Hyperlapse, appen fra Instagram, er også en glimrende måte å lage spennende videoer på.

4. Vær strategisk
Svært mye av innholdet på Pinterest er repinnet fra andre brukere. Prinsippet er likt som deling på Facebook. Gjør en god jobb med å finne kvalitetsbilder så kan det være svære effektivt å repinne. Husk at en god miks av både egne bilder og andre sine bilder er det beste.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Sikkerhetstruslene på Facebook du må unngå

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Facebook er temmelig sikkert i forhold til det meste annet på internett. Likevel forekommer det både titt og ofte ulike hendelser som det er greit å være oppmerksom på. Det er lett å tråkke i baret, og skaden som skjer er det vanskelig å si noe om på forhånd. Med sunn fornuft kommer du langt.

Synes du noe virker rart, eller er det andre ting du reagerer på, er det greit å styre unna. Ofte kan det være lurt å stille seg spørsmålet hvorfor akkurat du skulle få den eposten, eller hva formålet til Facebook er med å sende ut en slik epost. Ofte vil svaret medføre at man skjønner at noe ikke stemmer. Husk at ofte spilles det på drømmer, frykt og grådighet.

Som et eksempel kan du se for deg at du får en melding fra en av vennene dine på Facebook. Kanskje det er noen skrivefeil i meldingen, eller kanskje det er en link til noe du vet vennen din ikke har interesse av. Dette er typiske tegn som gjør at det er greit å skygge unna. Om du ikke åpner vedlegg eller trykker på linker er det sjelden at du får problemer. Tenk på det slik, hva er oppsiden din ved å trykke på en link for en YouTube video, som du har fått i en beskjed fra en venn. En annen ting er om du tydelig ser at videoen er ordentlig, for eksempel at noe i nærmiljøet ditt er filmet. Da er det sjelden noe problem.

Her er noen eksempler på hva du kan bli utsatt for:

Phishing
Phishing angrep skjer gjerne ved at du mottar en epost som ser ut som den kommer fra Facebook. (Dette er også godt kjent i bankverden, du mottar tilsynelatende en epost fra en anerkjent bank som ber deg taste inn personlige data). Når det gjelder Facebook er det ofte en link i eposten, når du klikker på denne ender du opp på en innloggingsside som er ligner, eller ser identisk ut med den ekte Facebook siden. Når du taster inn brukernavn og passord vil uvedkommende få tak i dette og kunne logge seg inn på din Facebook profil. Skjer dette vil kontoen din typisk bli brukt til å sende ut meldinger til dine venner. Disse meldingene vil følgelig ha varierende innhold, imidlertid har de en fellesnevner, formålet er å lure dine venner. Når du får såkalte phishing eposter er definitivt trikset å ikke klikke på linken i det hele tatt. Tenk på dette med oppside, hva får du igjen for å klikke. Videre, hvorfor skulle Facebook sende en slik melding til deg. Ønsker du å sjekke om eposten virkelig kommer fra Facebook kan du høyreklikke på selve linken og kopiere den. Når du etterpå limer den inn i nettleseren din ser du om domenet er helt ukjent eller om det er facebook.com . Om det er noe annet en facebook.com så har du i utgangspunktet mottatt en phishing epost.

Skadelige vedlegg og programmer
Vedleggene og programmene følger ofte med eposter eller beskjeder på Facebook. Enten er det et vedlegg du kan åpne, åpner du vedlegget blir du infisert med de følgene det måtte få. Det kan også være linker i epostene / meldingene du får, klikker du på linken skjer det samme som om du åpner et vedlegg, du er infisert. Å unngå dette er ikke vanskelig, du lar være å åpne vedlegg og klikke på linker. På eposter og meldinger sendt fra helt fremmede avsendere er det greit å styre helt unna. Om det kommer fra en bekjent eller venn er det greit å tenke seg godt om. Et smart triks er å sende en epost til avsender og spørre om personen virelig har sendt deg eposten som inneholder vedlegget.

Klikk- og likekapring
Her brukes det også linker du kan klikke på. Ofte en Facebook post som ser spennende ut der du kan klikke på en link. Det ender gjerne med at du ufrivillig deler denne posten med dine venner, noen av de vil også klikke. Vanligvis når du klikker ender du opp på en side som prøver å få ut personlig informasjon om deg, noen ganger også få deg til å endre sikkerhetsinnstillinger i nettleseren og så videre. Stå over dette om du ikke vil ende opp med problemer.

Nigeriasvindel
Her er det ofte to alternativer og begge kan komme både via Facebook og epost. Det vanligste versjonen er at du blir kontaktet av sønnen til den store kongen og bedt om å bistå i forbindelse med en større pengeoverføring. Pengene stammer angivelig fra et kupp og det trengs en ordentlig og redelig person som mellommann. Der passer du godt inn, og som lønn for strevet skal du få en del av kaken, gjerne litt mer enn bare ubetydelige summer. Du må likevel innbetale et lite beløp for å dekke nødvendige gebyrer, deretter et annet gebyr du må betale. Som om dette ikke var nok er det ofte litt mer du måtte hjelpe til med å betale før transaksjonen går i orden. Dette holder ofte på i flere år inntil du har brukt millioner om du er riktig uheldig. Nå skulle man kanskje tror at du ikke ville begi deg inn på denne type aktiviteter, men utrolig nok er det mange som ikke klarer å la være. Alt fra drevne advokater til drevne finansmenn har gått på denne limpinnen med uante konsekvenser. Styr totalt unna. Det andre, litt simplere alternativet, er at du har vunnet et eller annet, du må bare betale et lite gebyr for å få premien. Gjør du dette får du verken premien eller gebyret etterpå. Styr unna.

Per telefon
Dette foregår ofte slik at en elskverdig person ringer deg opp, og ofte presenterer seg fra et anerkjent selskap. Typisk har dette selskapet oppdaget at du har problemer med dataen, virus, noe galt med nettbanken, feil på Facebook, listen er lang. Personen assisterer deg med glede, det tar endel tid på telefon og er du litt godtroende har du overført en ikke ubetydelig sum med penger.

Dersom Facebook kontoen din skulle bli hacket er det svært viktig at du rapporterer dette til Facebook, slik at du får tilbake kontrollen over kontoen din igjen. Dette gjør du på https://www.facebook.com/hacked

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Selge på Facebook? - Her er tipsene

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Facebook er glimrende for salg. I Norge har du tre millioner brukere du kan nå ut til, og du kan målrette svært nøyaktig. Det avgjørende er likevel det du viser frem og hvordan du gjør det. Her er tips for deg som ønsker å selge på Facebook:

1. Bruk spennende bilder i postene
Som kjent sier et bilde mer enn tusen ord. Dette gjelder definitivt når du skal selge et produkt. En kunde vil alltid se et produkt for å avgjøre om kjøpet skal gjennomføres eller ikke. Bruk bilder av produktene som gjør at kunden får lyst på produktet, og vil se mer informasjon. Bruker du riktig bilde vil det ofte ende med salg.

2. Regelmessige tilbud
Hvorfor følger folk bedrifter på Facebook? For at du skal få mange fans, som ikke forsvinner etterhvert, må du gi noe tilbake. Regelmessige tilbud er noe de aller fleste setter pris på og det hindrer at folk forsvinner fra Facebook siden din.

3. Enkelt å bestille
Tenk deg en fysisk butikk. Hva skjer når en kunde kommer inn? Er det helt tomt og alle varene bortgjemt? De fleste butikker kjemper har for å vise frem det de har til kunden. Det samme gjelder på Facebook. Har du et produkt, eller noen få produkter, er det fornuftig å lage en tab/underside som presenterer produktet på en gunstig måte. I tillegg må kunden ha mulighet til å enten bestille, eller be om mer informasjon om det er et komplisert produkt. Har du mange produkter kan det være fornuftig å integrere nettbutikken din med Facebok siden, slik at produktene vises og kan kjøpes direkte på Facebook.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Nå kan du få Wi-Fi fra Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Du kjenner sikkert igjen irritasjonen når du skal logge deg på trådløse nett og må taste inn passord mottatt på SMS, registrere deg og så videre. Visste du at Facebook tilbyr bedrifter en løsning der du kan få tilgang til trådløst nett ved å sjekke inn på Facebook?

Slik fungerer det:

Først av alt bruker du routeren du har fra før, men aktiverer den for Facebook Wi-Fi. Når en person sjekker inn på Facebook siden din får de tilgang til det trådløse nettet. Du slipper dermed å dele ut lapper med passord og lignende.

Første steg er å sjekke at routeren din er kompatibel med Facebook Wi-Fi, det kan du sjekke her.

Neste steg er å aktivere routeren for Facebook Wi-Fi. Her finner du en oversikt over hvordan du gjør dette, avhengig av hvilken router bedriften din benytter.

Om du vil ha flest mulig til å sjekke inn og like Facebook siden din kan det være fornuftig å benytte et Facebook sjekk inn skilt. Sjekk inn skiltet monterer du i nærheten av kassen, resepsjonen eller inngangen til bedriften. Du finner Facebook sjekk inn skilt her.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Aktiver sjekk inn for Facebook siden

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Det er flere måter sjekk inn kan gjøres på Facebook. Driver du restaurant, butikk eller hotell bør du aktivere og ta i bruk Facebook sin sjekk inn funksjonalitet. For bedrifter er følgende essensielt for å få kunder til å sjekke inn:

Aktivere sjekk inn funksjonen
Mange bedrifter har ikke aktivert Facebook siden slik at kunder kan sjekke inn. Du aktiverer dette ved å klikke på "Rediger side" øverst på Facebook siden. Deretter på "Oppdater sideinformasjon" og "Kategori". Velg "Lokale bedrifter" først. I den andre menyen velger du en kategori som matcher din virksomhet. Husk å klikke på "Lagre endringer". Når du har gjort dette må du legge inn din adresse. Klikk på "Adresse" og fyll inn adressen din. Det er viktig at du også krysser av for "Vis dette kartet på siden". Husk å klikke på "Lagre endringer". Husk at det kan ta noen timer før endringene er oppdatert i Facebook systemet.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Enkle tips for flere likes til Facebook siden

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Det finnes mange muligheter for å få flere tilhengere på Facebook. De fleste mulighetene innebærer en form for annonsering som koster penger. Imidlertid finnes det kostnadsfrie måter som kan benyttes. Her har du noen enkle tips:

1. Send nyhetsbrev til dine forretningsforbindelser der du annonserer din tilstedeværelse på Facebook. Legg med lenke til Facebook siden og en oppfordring til å like siden.

2. Send epost til dine ansatte og få dem til å like siden, samt oppfordre til at de sprer Facebook siden videre via deres egne nettverk.

3. Legg til et Facebook ikon i epost signaturen din som lenker direkte til din Facebook side. Oppfordre til å like siden. Få alle ansatte til å gjøre det samme.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Myter om markedsføring på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Facebook er omfattende og det krever betydelig kunnskap for å lykkes med markedsføring på Facebook. De fleste har fått mange råd på veien, men ofte kan rådene være motstridene. Mange bedrifter følger rådene de får uten testing av hva som virkelig fungerer. Det er derfor lurt med testing slik at du vet hva som er fasiten. For å hjelpe deg på vei har vi samlet fem myter om markedsføring på Facebook, slik at du slipper å gjøre samme feilene:

1. Du når ingen siden du poster kjedelig innhold
Faktum er at du når nesten ingen på Facebook om du ikke betaler for det. Det er definitivt viktig at du poster innhold som folk synes er spennende. Imidlertid må du fremme (booste) posten for å nå frem til et publikum av en viss størrelse. Poster du uten å fremme, vil du ikke nå mer enn 5 - 10% av tilhengerne dine.

2. Du poster på feil tidspunkt
Mange tror at tidspunktet for når du poster er avgjørende, men glemmer hvor mange som ser posten. Du kan selvsagt poste på kvelden eller i helgene når du tror mange ser, men det hjelper ikke så lenge posten ikke fremmes. Så lenge du fremmer posten tar Facebook seg av å få vist den frem.

3. Du poster for lite eller for mye
Mange er bastante på at alt fra én gang i måneden til hver dag er det riktige. Det er ikke noe som er riktig eller feil. Det viktigste er at du poster noe som er interessant kombinert med at folk faktisk ser posten. Noen ganger i uken, av innhold som er spennende passer bra for de fleste.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

 

Dette er kanskje det beste designverktøyet for sosiale medier

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Skulle du ønske det var en enkel måte å lage profesjonelle bilder for Facebook bruk? Av og til er det ikke nok å laste opp et bilde fra telefonen. På Facebook sidene til kjente merkevarer ser du at det ofte er lagt fancy tekst og andre elementer på bildet. Nå finnes det en enkel løsning som gjør at du slipper Photoshop, i tillegg er det gratis!

Canva er et nytt verktøy som gjør at alle klarer å lage profesjonelle bilder av høy kvalitet. Med Canva bruker du dra og slipp funksjonalitet for å lage bilder. I tillegg har løsningen mer enn én million bilder i arkivet som du kan bruke, et utall grafiske elementer og skrifttyper. Canva har også en rekke ferdige maler for å lage alt fra forsidebilde på Facebook og annonser til blogg bilder og invitasjoner.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Slik velger du passende premie til Facebook konkurransen

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Du har kanskje sett konkurranser der man kan vinne en iPad. Det gir liten gevinst med en konkurranse om deltakerne ikke er potensielle kunder for bedriften din. Som premie bør du velge et produkt eller tjeneste som din bedrift tilbyr. Som eksempel kan en trafikkskole ha kjøreopplæring som premie, mens en restaurant ha middag for to som premie.

Det er ikke nødvendigvis beste modell og bare bruke én premie. Delpremier kan ofte være en god idé. Du kan ha én hovedpremie som vinner av konkurransen får og en liten delpremie som alle som deltar i konkurransen får. Verdien på premien bør henge sammen med innsatsen for å delta i konkurransen. Middag for to passer for å like eller kommentere en post. For å vinne kjøreopplæring kan det være å svare på fem spørsmål, samt legge inn navn , epost, telefon og alder.

Det er viktig at så mange som mulig får se at det faktisk er en vinner. Be om tillatelse fra vinneren til å publisere bildet av han / henne på Facebook. Lag en bloggpost med kort presentasjon av vinneren, gjerne med bilde av vinneren som holder premien eller lignende. Send også ut som nyhetsbrev på epost. Det kan være smart å ta med i betingelse for konkurransen at vinneren aksepterer å bli offentliggjort, samt plikter å sende inn bilde av seg selv.

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

Facebook konkurranse? Slik er de nye reglene

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Hele 35% av fans liker en Facebook side for å delta i en konkurranse. Dette kan du og din bedrift dra nytte av, du må bare vite hvordan. Om du skal arrangere konkurranse for første gang, eller har allerede gjort det tidligere, må du kjenne til disse reglene:

1. Hold deg til reglene
Facebook har omfattende retningslinjer når det gjelder konkurranser. Du finner retningslinjene her. Som eksempel kan du la folk delta i en konkurranse ved å like eller kommentere på et innlegg, men ikke ved å dele et innlegg. Bryter du reglementet til Facebook risikerer du at Facebook siden blir stengt ned.

2. Deling er fortsatt fy fy
Selv om Facebook har myknet opp betydelig siste årene i forbindelse med sitt konkurransereglement er fortsatt ikke deling av innlegg for å delta i en konkurranse tillatt.

3. Ikke tagging
Tagge venner eller seg selv tillater ikke Facebook for å kunne delta i en konkurranse.

4. Kommentere på innlegg
Det er innenfor Facebook sitt reglement å be folk legge igjen en kommentar på et innlegg for å delta i en konkurranse.

5. Like både side og innlegg
Facebook oppdaterer stadig regelverket sitt. Nå kan folk både trykke på liker knappen på et innlegg og like siden for å delta i en konkurranse. (Tidligere var det i strid med regelverket at man måtte like selve siden). Imidlertid er det vanskelig å plukke ut en vinner med denne modellen.

6. Slik får du folk til å like siden
Frist med konkurranse for å like siden; "Når vi har 10 000 følgere trekker vi en vinner blant våre følgere". Alternativt kan det også legges opp slik at siden må være likt får å delta i en egen konkurranse; "For å være med i vår konkurranse må du også ha likt siden".

Dette er en forkortet versjon av artikkelen. Du kan lese hele artikkelen ved å klikke her.

7 grunner til at annonser blir stoppet på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Om du annonserer på Facebook har du kanskje opplevd at annonsene dine blir stoppet. Dette kan være frustrerende. Ekstra frustrerende er det om du ikke er helt sikker på hva du skal gjøre for å unngå situasjonen.

Så lenge du holder deg innenfor Facebook's retningslinjer går det som oftest greit. Imidlertid er det en rekke regler du må holde deg innenfor. Her er noen av de vanligste grunnene til at annonser blir avvist av Facebook:


- Innholdet i annonsen må være relevant for produktet du annonserer for
- Det kan ikke være mer enn 20% tekst i bildet du bruker i annonsen
- Får annonsen din mye negative tilbakemeldinger, vil Facebook fjerne den
- Annonsen kan ikke på noe måte gi inntrykk av at du samarbeider med Facebook
- Du krenker andre sitt varemerke og / eller opphavsretter
- Innholdet i annonsen må være korrekt og ikke gi inntrykk av noe annet enn det som vises
- Tobakk, alkohol, lotterier og spill i annonsen er det svært strenge restriksjoner på

Selv om Facebook er strenge rundt annonsekriteriene er det vanligvis ikke noe problem å holde seg innenfor, så lenge du holder deg oppdatert på hva som blir godtatt eller ikke. Lykke til med annonseringen!

Bildekreditt: Facebook

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter:
5 myter om markedsføring på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Facebook er omfattende og det krever betydelig kunnskap for å lykkes med markedsføring på Facebook. De fleste har fått mange råd på veien, men ofte kan rådene være motstridene. Mange bedrifter følger rådene de får uten testing av hva som virkelig fungerer. Det er derfor lurt med testing slik at du vet hva som er fasiten.

For å hjelpe deg på vei har jeg samlet fem myter om markedsføring på Facebook, slik at du slipper å gjøre samme feilene:

1. Du når ingen siden du poster kjedelig innhold
Faktum er at du når nesten ingen på Facebook om du ikke betaler for det. Det er definitivt viktig at du poster innhold som folk synes er spennende. Imidlertid må du fremme (booste) posten for å nå frem til et publikum av en viss størrelse. Poster du uten å fremme, vil du ikke nå mer enn 5 - 10% av tilhengerne dine.

2. Du poster på feil tidspunkt
Mange tror at tidspunktet for når du poster er avgjørende, men glemmer hvor mange som ser posten. Du kan selvsagt poste på kvelden eller i helgene når du tror mange ser, men det hjelper ikke så lenge posten ikke fremmes. Så lenge du fremmer posten tar Facebook seg av å få vist den frem.

3. Du poster for lite eller for mye
Mange er bastante på at alt fra én gang i måneden til hver dag er det riktige. Det er ikke noe som er riktig eller feil. Det viktigste er at du poster noe som er interessant kombinert med at folk faktisk ser posten. Noen ganger i uken, av innhold som er spennende passer bra for de fleste.

4. Poster fra firmaer vises ikke
Ta en kikk i nyhetsstrømmen din så vil du se at dette ikke er sant. Du vil da se en rekke poster fra ulike firmaer. Imidlertid er dette firmaer som stort sett har betalt Facebook for å vise seg frem til akkurat deg.

5. Bilder er det beste
For en tid tilbake var dette riktig. Bilder ga vesentlig mer trafikk på Facebook. Dette har (Facebook) endret til videoer. For tiden er det videoer som fungerer best, imidlertid bør du poste en miks av spennende innhold, ikke bare videoer.

Bildekreditt: Facebook

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter:
Facebook profilen din kan aksesseres uten passord - slik fungerer det

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Du kjenner kanskje til hovednøkler som kan åpne alle låser i et helt bygg. Hovednøkler på avveie kan få store sikkerhetskonsekvenser. Hva ville du sagt om det fantes tilsvarende løsning for Facebook slik at noen kan logge seg inn på din Facebook profil uten å ha passordet? Tro det eller ei, en slik mulighet finnes.

Sjefen for plateselskapet Anjunabeats, Paavo Siljamäki, opplevde hvordan dette fungerer. Han besøkte Facebook sitt kontor i Los Angeles for å lære om hvordan han kunne bruke Facebook bedre. I forbindelse med opplæringen samtykket han i at det var greit en Facebook ansatt gikk inn på hans private Facebook profil. Overraskelsen var stor når personen logget rett inn uten å bruke passord:


Facebook opplyser at enkelte, spesielt utvalgte, ansatte har tilgang til å logge seg inn uten passord i spesielle saker. Det kreves samtykke fra innehaveren av kontoen og i tillegg er det streng kontroll og overvåkning av tilgangen. Facebook påpeker at misbruk av ordningen er grunn nok for oppsigelse av arbeidsforholdet.

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ville ha Donut - Endte med Ku Klux Klan på Facebook

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Innimellom så går det ikke helt som tenkt på Facebook. Sistemann ut var Krispy Kreme sin donut-onsdag, som endte opp som Ku Klux Klan onsdag.

Krispy Kreme er kanskje ikke så kjente i Norge, men i USA og England er de gigantiske. De tilbyr alle mulige varianter av donuts, og er flinke til å markedsføre det.

På onsdag den 18. februar laget Krispy Kreme til "KKK Wednesday", der "KKK" står for "Krispy Kreme Klub". Dagen var ment for barn som hadde vinterferie, formålet var at de kunne dekorere sine egne donuts. Det var bare det at "KKK" også er forkortelsen for Ku Klux Klan.Da det begynte å spre seg på Facebook at Krispy Kreme hadde tråkket feil, var det lite annet å gjøre enn å fjerne kampanjen og be pent om unnskyldning. Krispy Kreme er uansett flinke i sosiale medier, her er et eksempel:

 

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Northug var ikke hellig - nå har Northug blitt det

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


2014 var et begivenhetsrikt år for Petter Northug jr. Det er vanskelig å ikke huske den famøse bilturen, for deretter diskusjonen rundt sponsorer og Skiforbundet. Petter stilte gråtkvalt opp i intervju der han la seg paddeflat. I høst viser deg seg at Northug ble hellig. Slik gikk det til.

Det er forøvrig ikke bare Northug som har blitt hellig, også Thugen og en rekke andre er innbefattet, i følge patentstyret. Med andre ord kan ingen røre Northug nå. David Beckham, Kari Traa, og nå altså Petter Northug jr., har alle til felles at de er merkevarer.

The Thug, Thug, Thugen, Tug, Northug, Northug jr, Petter Northug jr, sammen med Petters signatur og logo er registrert som varemerker. I følge Northug sin egen nettside fremgår det at logoen vil være på alle produkter som Petter er med å utvikle i tiden som kommer - som et kvalitetsstempel. Det gjør nok Northug lurt i.

Les mer: Varemerke og egen logo

- Rett til varemerke fås ved innarbeidelse eller registrering. Rett som er oppstått ved innarbeidelse, er ofte langt mer usikker enn en registrert rett, og det vil ofte kunne bli store utfordringer knyttet til å bevise omfanget av den innarbeidede rettigheten ved eventuell tvist.

Det er derfor absolutt å anbefale at kjennetegn for en virksomhets varer eller tjenester registreres som varemerker. At varemerket er registrert skaper stor sikkerhet rundt rettigheten, og vil virke verdiøkende for varemerket. Et eksempel er at varemerkeinnehaver lisensierer ut retten til å bruke varemerket til andre selskap mot lisensbetaling (royalty). I tillegg vil en varemerkeregistrering gi best beskyttelse mot konkurrerende virksomheter, uttaler advokat/partner Marius A. Rød i Bing Hodneland advokatselskap DA.

Les mer: Hva er et varemerke verdt?

- Det er langt større notoritet rundt et registrert varemerke enn et innarbeidet varemerke. Registrering av varemerke vil dermed både virke positivt for selve verdsettelsen av varemerket og derigjennom også virke positivt for pantsettelsesmuligheten. Jo høyere verdi varemerket anses for å representere, desto enklere vil det være å få banken til å yte lån til eksempelvis utvikling og drift mot pant i varemerkerettigheten, avslutter advokat/partner Marius A. Rød til hegnar.no


(Kilde: patentstyret.no )

Hva er et varemerke?
Et varemerke er et merke eller symbol som skiller dine varer og tjenester fra de av dine konkurrenter. Av denne grunn er ditt varemerke (eller din «merkevare» på folkemunne) kanskje din bedrifts mest verdifulle aktiva. Et varemerke kan bestå av alle slags tegn, og må kunne gjengis grafisk. Et varemerke kan for eksempel bestå av ord og ordforbindelser (for eksempel slagord), navn, logoer, figurer og avbildninger, bokstaver, tall, emballasje, lyd, og bevegelse, eller kombinasjoner av disse. Et varemerke identifiserer dine varer og tjenester. Registrering av varemerke gir ikke bare ditt firma en identitet, men sikrer også at andre ikke misbruker din merkevare og dine merkenavn, ifølge varemerke.org

Les mer: Hva er et varemerke?

 

Andre kan utgi seg for å være deg og ta dine domener
Hvordan ville du reagert om din konkurrent brukte ditt firmanavn og tok dine domener? For de fleste bedrifter ville dette vært kroken på døren. Faktum er at dette kan skje. For firmanavn er du kun beskyttet mot at andre registrerer eksakt samme navn. La oss si du driver "ABC TRAFIKKSKOLE AS". Når konkurrenten din registrerte "ABC TRAFIKKSKOLE OSLO AS", ville det vært dumt for deg, og enda verre om du holdt til i Oslo. Du fikk heller ikke gjort noe med det.

La oss si du benyttet domenet abctrafikkskole.no . Det ville være fritt frem for å registrere domenet abctrafikkskole.com , abctrafikkskole.nu og så videre. Mange tenker at dette ikke er noe problem, de kan bare registrere domenene selv. Dette er riktig, men hva når konkurrenten registrerte abctrafikkskoleoslo.no, abctrafikkskoleoslo.com, abctrafikkskole-oslo.no og abctrafikkskole-oslo.com. Hvilke nettside tror du kunden ser først når søket er "trafikkskole oslo" eller "abc trafikkskole oslo"? Med et registrert varemerke kan du få stoppet din konkurrent, uten dette er det i praksis umulig. Northug og hans rådgivere har nok hatt dette i tankene.

- Å registrere et domene etablerer ingen rettigheter i seg selv. Innehaver av domenet gis en kun bruksrett til domenenavnet. Man oppnår derfor ingen bedre rett til navnet enn man hadde fra før. Registreringen betyr heller ikke at andres rettigheter til det samme navnet tapes. Både rettspraksis og praksis fra domeneklagenemda viser at varemerker vinner over domenenavn, uttaler advokatfullmektig Benedicte Langford i Bing Hodneland advokatselskap DA til hegnar.no

- Dersom domenenavnet som brukes inneholder en annens varemerke eller foretaksnavn, kan innehaver av dette varemerket eller foretaksnavnet få rettighetshetsspørsmålet prøvet gjennom domeneklagenemnda eller hos domstolene. For å få fremmet klagen må klager dokumentere at klager selv innehar rettigheter til det aktuelle navnet. Det anbefales å sende inn varemerkesøknad før man registrerer domenet, siden andre kan finne på å sende inn varemerkesøknad som er identisk. Registrerte varemerker får vern fra søknadsdagen for varemerket. Virksomheter kan spare mange kostnader på å gå riktig frem for å beskytte sine navn og kjennetegn, avslutter advokatfullmektig Benedicte Langford til hegnar.no

Les mer: Domenenavn og varemerker er ikke helt trygge


(Kilde: northug.no )

Norske bedrifter er generelt dårlige på varemerker
7 av 10 små og mellomstore bedrifter i Norge registrerer verken varemerke, patent eller design. Patentstyret mener norske bedrifter er naive og risikerer å miste inntektsgrunnlaget sitt i framtiden, ifølge e24.no .

- Vi mener det er betenkelig at norske bedrifter ikke beskytter sine immaterielle verdier i større grad, særlig fordi dette er en måte å beskytte investeringer på lang sikt på. Varemerker, logo, design og unike tekniske løsninger, det er dette de skal leve av i framtiden. Noen bedrifter baserer hele driften sin på salg av et eller to produkter eller en eller to tjenester. Da kan de få store problemer hvis noen kopierer dem, sier kommunikasjonsrådgiver Jacob Calmeyer i Patentstyret til NTB.

Det er relativt rimelig å registrere et varemerke. Opererer bedriften kun i Norge vil kostnaden ofte ligge på noen tusen kroner. Det er vesentlig rimeligere enn å komme i problemer i ettertid, som i verste fall også skader bedriften betydelig. Dersom noen registrerer ditt domene eller merkenavn som sitt varemerke før deg vil det i verste fall ende med at du må slutte å bruke dine egne domener.

Les mer: Registrere varemerke

 

Beskyttelse av varemerket utenfor Norge
Patentstyret mener Norske bedrifter er for dårlige til å sikre internasjonal beskyttelse for sine varemerker, ifølge nettavisen.no . I en melding fra Patentstyret kommer det frem at i 2013 nådde internasjonale varemerke- og designsøknader nye rekordnivåer. Antall internasjonale varemerkesøknader innlevert gjennom Madrid-systemet var 46 829, det høyest antallet noensinne. Det er en økning på 6,4 % sammenlignet med 2012. Tyskland er fortsatt det landet med flest internasjonale søknader, etterfulgt av USA og Frankrike.

Merkevarer er en viktig del av hverdagen. Omdømme og image har stor betydning som konkurransefortrinn for selskaper som vil skille seg ut i markedet. Merkevarebygging og bruk av varemerker har utviklet seg globalt og fra land til land de siste årene.

Det finnes muligheter for å søke i flere land samtidig, med kun en enkelt søknad, ved å anvende den såkalte madridprotokollen eller EU varemerke. Et EU-varemerke gjelder i alle land som er medlem i EU, utenom EØS-land, i alt 27 land. Fordelen ved EU-registrering er at du raskt og rimelig får registrering i mange land, ifølge varemerke.org

Les mer: Internasjonale varemerker

Kanskje Northug bør registreres i Sverige før Kalla gjør det?

Facebook har endret søkefunksjonen - igjen

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Du kjenner deg kanskje igjen; du har sett en post på Facebook, men finner den ikke igjen. Ikke kunne du søke etter posten, den var borte. Facebook har nå kommet med en løsning for dette. Du kan nå søke etter poster.

Tidligere var det slik at når du for eksempel søkte etter "Oslo" på Facebook, ville sider og apper relatert til Oslo vises. Det nye er at nå vil i tillegg poster du tidligere har sett på, som inneholder ordet "Oslo", vises.

Facebook sin Grafsøk ble introdusert for snart to år siden. Imidlertid manglet Grafsøk muligheten til å søke etter poster, noe Facebook nå har gjort noe med.

Husk likevel at søkeresultatene bare inkluderer poster du har sett, ikke poster du ikke har sett. Søkefunksjonen kommer først til amerikanske brukere på iPhone og desktop. Når norske brukere og Android blir tilgjengelig er ikke kjent. Du finner mer informasjon på search.fb.com .

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette blir forbudt på Facebook fra i dag

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Du har kanskje lagt merke til at du må like enkelte Facebook sider for å få tilgang deler av innholdet. Kanskje du har sett annonse for en konkurranse, når du kommer til konkurransen viser det seg at du må like Facebook siden for faktisk å få sett konkurransen. Irriterende?

Fra i dag, 5. november, tillater ikke Facebook "Like Gating" lengre. Målet med Like Gating var å få flest mulig til å like Facebook sider, men det viste seg etterhvert at mange mislikte denne måten å gjøre det på. I tillegg var det ikke så bra for mange bedrifter, siden mange likte en side kun for å være med i konkurransen og ikke hadde noen interesse av selve produktene til bedriften. Til syvende og siste førte dette til at bedriften brukte penger på å markedsføre seg ovenfor fans som ikke var særlig interesserte i produktene / tjenestene.

Synes du det er greit å slippe å like en Facebook side for å delta i konkurranser og lignende, eller var det bedre før når du ble tvunget til å like?

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du innenfor 20% regelen til Facebook?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Facebook tillater maksimalt 20% tekst i et bilde som brukes i forbindelse med annonsering. Det er ofte vanskelig å beregne om du er innenfor grensen som Facebook har satt, imidlertid har Facebook har et eget verktøy for å hjelpe deg.

Slik bruker du det:

1. Gå til Facebook's Rutenettverktøy: https://www.facebook.com/ads/tools/text_overlay og last opp bildet du ønsker å bruke.

2. Klikk på boksene som inneholder tekst.

3. Dersom du har mer enn 20% tekst vil ikke Facebook godkjenne annonsen som bildet brukes i.

Ønsker du å lære mer om sosiale medier? Du kan få tilgang til nyheter, guider, innsikt og tips innen sosiale medier. Forstå viktige sammenhenger og få kunnskap om hvordan du kan utnytte sosiale medier optimalt. Klikk her!

Nå kan du få proffe bilder på Facebook - slik gjør du det

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Skulle du ønske det var en enkel måte å lage profesjonelle bilder for Facebook bruk? Av og til er det ikke nok å laste opp et bilde fra telefonen. På Facebook sidene til kjente merkevarer ser du at det ofte er lagt fancy tekst og andre elemeneter på bildet. Nå finnes det en enkel løsning som gjør at du slipper Photoshop, i tillegg er det gratis!

Canva er et nytt verktøy som gjør at alle klarer å lage profesjonelle bilder av høy kvalitet. Med Canva bruker du dra og slipp funksjonalitet for å lage bilder. I tillegg har løsningen mer enn én million bilder i arkivet som du kan bruke, et utall grafiske elementer og skrifttyper. Canva har også en rekke ferdige maler for å lage alt fra forsidebilde på Facebook og annonser til blogg bilder og invitasjoner.

Gründerene av Canva Cameron Adams (CPO), Cliff Obrecht (COO) og Melanie Perkins (CEO).

Slik bruker du Canva:

1. Gå først til http://canva.com og registrer en gratis konto. Første steget er å velge en av malene som passer det du ønsker å lage. Vil du lage noe som ikke passer med malene kan du benytte din egen størrelse i piksler eller centimeter.

2. Neste steg er å velge selve designet, tekst, bakgrunn og bilder. Dette gjøres enkelt gjennom dra og slipp funksjonalitet. Canva har som nevnt mer enn én million bilder i arkivet som du kan velge fra. Benytter du disse bildene betaler du bare USD 1 per bilde. Du kan også laste opp dine egne bilder og da er systemet gratis i bruk.

3. Når du er ferdig med designet laster du det enkelt ned. Du kan laste ned som bilde for bruk på nett, eller som PDF for bruk i trykksaker. Canva lagrer også jobben din dersom du senere ønsker å endre i bildet eller justere for å lage andre versjoner.

Prøv Canva i dag ved å klikke her!

Ønsker du å lære mer om sosiale medier? Du kan få tilgang til nyheter, guider, innsikt og tips innen sosiale medier. Forstå viktige sammenhenger og få kunnskap om hvordan du kan utnytte sosiale medier optimalt. Klikk her!

Lei av Facebook videoer? Slik stopper du det.

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Videoer har blitt ekstremt populært på Facebook og du har helt sikkert lagt merke til videoer som starter av seg selv. Videovisninger på Facebook økte med over 50% bare fra mai til juli i år. Fra juni måned har det blitt vist i snitt over én milliard videoer på Facebook hver eneste dag. Mer enn 65% av disse visningene skjer på mobile enheter.

Noen ganger kan det bli litt for mye av det gode. Slik deaktiverer du autospilling:

iPhone og iPad

1. Gå til innstillinger
2. Bla nedover og klikk på Facebook
3. Klikk på Innstillinger
4. Klikk på Auto-play nedenfor Video
5. Velg enten På, WiFi eller Av.

Android

1. Åpne Facebook appen
2. Klikk på meny knappen på telefonen
3. Klikk på Innstillinger
4. Bla nedover og klikk på Video Auto-play
5. Velg enten På, WiFi eller Av.

Ønsker du å lære mer om sosiale medier? Klikk her.

Arrangere Facebook konkurranse? 5 ting du må vite

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Hele 35% av fans liker en Facebook side for å delta i en konkurranse. Dette kan du og din bedrift dra nytte av, du må bare vite hvordan. Om du skal arrangere konkurranse for første gang, eller har allerede gjort det tidligere, er denne sjekklisten viktig.

1. Vil en konkurranse være riktig for din bedrift?
En Facebook konkurranse vil ikke fungere for alle bedrifter. Selger du til andre bedrifter er det ikke sikkert en konkurranse vil fungere godt. Selger du derimot til forbrukere er det stor sjanse for å lykkes med Facebook konkurranser.

2. Ha klare mål
Hva vil du oppnå med konkurransen? Vil du gjøre bedriften mer kjent eller kanskje få fokus på et nytt produkt? Andre mål kan være å få flere fans på Facebook siden, skape engasjement eller få tilbakemeldinger. Det er lurt å ha klare mål før du setter i gang.

3. Velg riktig type konkurranse
Du kan avholde konkurransen rett på tidslinjen eller lage en egen tab. Enkleste type konkurranse er på tidslinjen der folk kan like eller kommentere en post for å delta i konkurransen. En mer avansert versjon er konkurranse som foregår på egen tab. Fordelen er at du kan samle inn blant annet navn og epostadresse, i tillegg til å lage et spennende design. Det kan være lurt å starte med en enkel konkurranse først, for deretter å gå over til mer avanserte versjoner etterhvert.

4. Hold deg til reglene
Facebook har omfattende retningslinjer når det gjelder konkurranser. Du finner retningslinjene her. Som eksempel kan du la folk delta i en konkurranse ved å like eller kommentere på en post, men ikke dele posten eller like selve Facebook siden.

5. Du kan ikke benytte fan-gating lengre
Tidligere var det slik at du kunne "tvinge" folk til å like Facebook siden din før de fikk tilgang til selve konkurransen. Facebook har endret reglene her, slik at du ikke kan kreve at Facebook siden din må likes før alt innholdet vises.

Ønsker du å lære mer om sosiale medier? Klikk her.

Slik lykkes du på Pinterest - 5 tips

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Pinterest er et fantastisk verktøy for mange bedrifter. Undersøkelser viser at nesten halvparten av folk som har handlet på nett, også har kjøpt basert på det de har sett på Pinterest.

Her er fem tips til hvordan din bedrift kan lykkes:

1. Invester i tid og ressurser
Om du skal lykkes på Pinterest er det ingen snarveier. Det skjer ikke over natten og mye av tidsbruken går med til:

 • Finne eller lage gode bilder
 • Linke bildene til nettsiden eller nettbutikken din
 • Lage attraktiv tekst og hashtags
 • Finne beste tidspunktet for å pinne, slik at du får best mulig effekt

2. Pin regelmessig
Som med Facebook, og andre sosiale nettverk, er det viktig at du pinner regelmessig. Skippertak er ikke bra, siden dine følgere er interessert i det du tilbyr og vil se det med jevne mellomrom. En god tommelfinger regel er at du pinner ett bilde per dag.

3. Følg mange andre
De som gjør det bra på Pinterest følger mange andre Pinterest brukere, både bedrifter og privatbrukere. Ekstra spennende er at du kan følge hvem du vil med en Pinterest bedriftsprofil, du kan ikke gjøre dette på samme måte med en Facebook side. For å finne andre brukere på Pinterest kan du enkelt og greit søke. Det er smart å se hvem andre brukere på Pinterest følger, du ser raskt hvem som er verdt å følge med denne metoden. På Pinterest kan du følge brukeren, men også bare følge spesifikke tavler om du ønsker det.

4. Engasjer
Det er viktig at du både repinner, liker og kommenterer andre sine bilder på Pinterest. Flott bilder fortjener oppmerksomhet og skryt! Om du vil nevne en annen bruker, gjør du dette ved å skrive @brukernavn i teksten. Brukeren du nevner vil da se dette. (Fungerer likt som på Instagram).

5. Vær strategisk
Svært mye av innholdet på Pinterest er repinnet fra andre brukere. Prinsippet er likt som deling på Facebook. Gjør en god jobb med å finne kvalitetsbilder så kan det være svære effektivt å repinne. Husk at en god miks av både egne bilder og andre sine bilder er det beste. Du kan registrere bedriftskonto på Pinterest her.

Bildekreditt: morgueFile

Ønsker du å lære mer om sosiale medier? PrimeHead Digital gir deg tilgang til nyheter, guider, innsikt og tips innen sosiale medier. Forstå viktige sammenhenger og få kunnskap om hvordan du kan utnytte sosiale medier optimalt. Klikk her for å se mer.

Derfor er du usynlig på Facebook - og slik fikser du det

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --Når du er på Facebook, hva gjør du der? Du ser på innholdet i nyhetsstrømmen. Du liker, kommenterer og deler innhold du synes er spennende. Du klikker deg aldri inn på Facebook siden til en bedrift, gjør du vel? Bedriftene når likevel ut til deg.Ovenfor ser du Daily Mail sin Facebook side. De har nesten to millioner fans. Hvor mange av disse har klikket seg inn på selve Facebook siden tror du? Det er nok færre enn du tror. Derimot ser innholdet fra Daily Mail i min nyhetsstrøm slik ut:


Når dine venner liker, kommenterer eller deler vil du se det. Det er slik Facebook fungerer. Synes du det du ser er spennende nok vil du også like, kommentere eller dele, slik at dine venner igjen vil se innholdet. Ser du innhold som er spennende vil du ofte like selve Facebook siden også.

Men, her er det mange bedrifter som bommer. Bedriftene tror at det er viktig med flest mulig fans på Facebook siden, siden fans ser innholdet som blir lagt ut. Det er feil. Bare  5 - 15% av fans på en Facebook side vil faktisk se det du legger ut. La oss si du har 1000 fans på en Facebook side. Bare rundt 100 personer vil da se det du legger ut.

Så, hva er løsningen for å nå ut til målgruppen din? Det er en kombinasjon av to ting som fungerer:
1. Innholdet du legger ut på Facebook må være så bra at folk virkelig vil like, kommentere og dele.
2. Du må betale Facebook.

Det er mye jobb og vanskelig å lage innhold som virkelig fungerer. Det enkleste er at du ser hva dine konkurrenter gjør, men hold deg til konkurrentene som har lykkes på Facebook.

Facebook har en rekke forskjellige løsninger du kan betale for. Den enkleste løsningen er å fremme et innlegg. Du kan da velge om du vil visse det frem til dine fans, og vennene deres, eller til en målgruppe du bestemmer selv. La oss si en Mercedes forhandler i Oslo vil vise frem innlegget sitt om ny Mercedes S63 AMG Coupe mest mulig effektivt. To enkle alternativer for dette:

1. Fans og deres venner

2. Definere en målgruppe, f.eks.:
a)  Menn 40 - 70 år
b) Bosatt i Oslo
c) Liker Mercedes sin internasjonale side på Facebook (https://www.facebook.com/MercedesBenz)
d) Liker Mercedes AMG på Facebook (https://www.facebook.com/MercedesAMG)

Velger du alternativ to kan du være rimelig sikker på at du treffer svært nøyktig med målgruppen.

Bertel O. Steen har prøvd seg med dette innlegget. Jeg kan bare anta at med oppskriften ovenfor ville det blitt både flere likes, kommentarer og delinger!
Fill out my online form.
There are tons of Wufoo features to help make your forms awesome.

Vet du hvordan du kan endre tidspunktet for en Facebook post?For å kunne ta det med ro i ferien har du kanskje tidsinnstilt endel poster på Facebook. Det er behagelig når Facebook jobber av seg selv, slik at du kan ta det med ro.

Men, hva hvis du plutselig oppdager at du har bommet med tidspunktet postene skal gå ut? Du har kanskje lagt mye arbeid i å lage postene, det er da dumt om midt på natten er valgt som tidspunkt for publiseringen.

Heldigvis er det enkelt å rette opp i dette. Slik gjør du det:Gå først til aktivitetsloggen og finn posten du vil endre publiseringstidspunktet for. Aktivitetsloggen kommer du til ved å klikke på Aktivitet øverst på Facebook siden.Deretter klikker du på pilen oppe i høyre hjørne, og velger Planlegg på nytt.Du vil nå se en boks der du kan endre dato og tidspunktet for posten din. Etter du har endret dette klikker du på Planlegg på nytt knappen. Posten vil nå gå ut på den nye datoen og tidspunktet du har satt.

Var ikke dette mye enklere enn å lage hele posten på nytt?

Vil du lære mer om hvordan du lykkes med din bedrift på Facebook? Da kan PrimeHead Academy være løsningen for deg! Bruker du rabattkoden "solsommer" innen 31. juli får du hele 20% rabatt!

Du kan endre en Facebook post - slik at sommeren ikke blir ødelagt

 
Du er kanskje på hytta og slapper av. Så begynner du å tenke på en av Facebook postene du har tidsinnstilt til å gå ut senere, kanskje du har gjort en feil i teksten? Du sjekker det og finner en liten feil. Hva gjør du?

I posten Nå kan du Tidsinnstille Facebook Postingen - slik at du får mer fritid! gikk jeg gjennom hvordan du kan tidsinnstille poster slik at du kan få fred og kan slappe av i ferien. Om du har gjort en feil i noen av postene du har tidsinnstilt er det heldigvis slik at du ikke trenger å lage hele posten på nytt. Du kan enkelt og greit redigere posten slik at du får rettet opp i feilen.

Husk at det bare er selve teksten du kan redigere. Hverken en lenke eller bilde kan redigeres. Gjør du feil med tanke på lenke eller bilde må du slette posten og lage en ny post.

For å redigere teksten i en tidsinnstilt post går du først til aktivitetsloggen ved å klikke på Aktivitet øverst på Facebook siden.

Deretter beveger du musepilen over selve posten, du vil da se at en liten pil dukker opp i toppen av det høyre hjørnet. Klikk deretter på pilen og velg Rediger i menyen. Du kan deretter endre det du ønsker i teksten før du klikker på Redigering fullført. Posten vil deretter gå ut til opprinnelig tid du valgte når du tidsinnstilte posten. Så enkelt kan du rette opp i småfeil!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift ---

Nå kan du Tidsinnstille Facebook Postingen - slik at du får mer fritid!Det passer dårlig å måtte bruke tid på Facebook på en fredag, når du er på hytta for å slappe av. Eller i ferien når du helst bare vil slå av mobilen og ikke høre noe om jobb i det hele tatt.


Når du er på hytta i ferien, og vil slappe av med familien, er det ikke noe særlig å bruke tid på Facebook. For å få god effekt av Facebook er det likevel nødvendig med nytt innhold både jevnt og trutt.

Løsningen er å la Facebook jobbe for deg imens du slapper av.

Slik gjør du det:

Facebook har en egen funksjon for å tidsinnstille poster. Dette gjør at du kan ferdigstille poster på forhånd, som blir publisert på et senere tidspunkt. Resultatet er at du slipper å være på Facebook hver gang du skal poste, og du kan gjøre klar mange poster for en periode fremover i tid.

På Facebook siden din legger inn teksten for posten, og inkluderer en lenke, bilde eller video. Du vil da se at Facebook automatisk laster opp et bilde. Ønsker du å endre dette bildet kan du enten laste opp ditt eget bilde, eller velge fra bildene på nettsiden du lenker til.Ønsker du å bruke et bilde fra nettsiden kan du bla gjennom tilgjengelige bilder ved å klikke på pilene. Om du vil laste opp ditt eget bilde klikker du bare på Last opp bilde. Bildet du laster opp bør være i formatet 1200 x 627 piksler for å få best mulig resultat.

Du kan også endre på både tittelen og beskrivelsen ved å klikke på dem, for deretter å legge inn ny tekst.Tips: For at posten skal se så bra ut som mulig bør du slette selve lenken fra teksten. Når du legger inn en lenke bruker Facebook noen sekunder på å hente opp innholdet fra nettsiden du lenker til. Etter at dette er gjort kan du slette lenken uten at innholdet forsvinner.Vær oppmerksom på at når du først har tidsinnstilt posten kan du ikke endre bildet i ettertid. Ønsker du å gjøre dette må du slette posten og lage en ny.For å velge tidspunktet når du ønsker at posten skal publiseres klikker du på klokke symbolet. Du velger deretter dato. Ønsker du at posten skal publiseres på et bestemt tidspunkt på datoen du har valgt, legger du også inn selve tidspunktet.

Du kan legge inn så mange poster du vil fremover i tid, gjerne for hele ferien. Da kan du virkelig slappe av mens Facebook gjør jobben for deg!

Vil du lære mer om hvordan du lykkes med din bedrift på Facebook? Da kan PrimeHead Academy være løsningen for deg! PrimeHead Academy har norske artikler og guider om markedsføring, strategier og tips om Facebook for din bedrift.

Facebook Fit summer tour!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --På tirsdagen var det den første av Facebook Fit summer tour i New York. Arrangementene er satt i gang for å hjelpe bedrifter å lykkes på Facebook. I den forbindelse er det mange gode tips som er verdt å ta med seg for bedrifter:

 1. Få ansatte til å sjekke inn
  Et skikkelig godt tips er å få dine ansatte til å sjekke inn på bedriften sin Facebook side når de kommer på jobb. Dette skaper engasjement og viser hvem som er på jobb.
 2. Wi-Fi og sjekk inn
  Driver du for eksempel en kafe og tilbyr gratis Wi-Fi? Hva er vel bedre at kundene må sjekke inn før de får tilgang til login. Prøv dette!
 3. Sjekk dine konkurrenter
  Dette er enkelt og effektivt. Klikk deg inn på Facebook siden til dine konkurrenter og se hvordan de gjør tingene. Husk bare å velge konkurrenter som er flinke på Facebook.
 4. Bruk bilder og videoer
  Noe av det som ble fremhevet ekstra var viktigheten av å bruke bilder og gjerne også video, fra butikken. Vis hva du kan tilby!
 5. Tilbakemelding til kunder
  Det kan være så enkelt som at du liker en kommentar fra en kunde. Skriver kunden på Facebook siden din, så like eller kommenter tilbake!

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik er Facebook sjefen sin profil

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Facebook endrer stadig på designet både på privatprofiler og bedriftssider. Neste endring er den 5. juni, da blir alle bedriftssider konvertert til nytt design. Når det gjelder Facebook privatprofiler har det vært større og mindre endringer gjennom årene. Hva er vel da mer morsomt enn å se hvordan profilen til Mark Zuckerberg har utviklet seg? Nedenfor finner du en tidslinje med Facebook sjefen sin profil i ulike utgaver:

2005

2007

2010

2011

2012

2013

2014


(Bildekreditt: Mashable.com)

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor viktig er egentlig Facebook for butikker?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

 
Analysebyrået Reserach Now har nettopp publisert en ny rapport som omhandler blant annet Facebook og butikkhandel. Rapporten med navnet "Multi-Channel Shopping" gir et fasinerende innblikk i kjøpsprosessen, samt viser hvor stor påvirkning Facebook faktisk har.

Rapporten inneholder tre nøkkelfaktorer om forbrukeren:

 • Bruker mobilen når de shopper for å hjelpe til i kjøpsprosessen.
 • Mesteparten av informasjonsinnhentingen skjer samme dag som shoppingen finner sted.
 • Benytter seg av Facebook før og i forbindelse med selve shoppingen.

Mobilen har en nøkkelrolle i hele prosessen, fra innhenting av informasjon på forhånd til å sjekke prisen i butikken. 68% av forbrukerne bruker mobilen når de er i butikken. Hele 39% av disse igjen brukrn sosiale medier. Dette medfører betydelige muligheter for butikkene til å påvirke forbrukerne gjennom sosiale medier i forbindelse med kjøpsprosessen.

Forbrukerne ser først og fremst etter inspirasjon og råd. Det er derfor avgjørende for butikkene å tilby informasjonen kundene vil ha, for å konkurrere med rene nettbutikker som kun fokuserer på pris.

Facebook er den dominerende i kjøpsprosessen, faktisk nesten 900% større enn Twitter når det gjelder deling på sosiale medier. Topp fem grunner for å sjekke Facebook i butikken er:

 • 60% sjekker nyhetsstrømmen
 • 28% mottok et varsel
 • 27% for å sende en melding
 • 27% venter i kø i butikken
 • 24% ser på bildene til venner

57% av de som sjekker Facebook er kvinner, og 43% er i aldersgruppen 25 til 34 år. Inspirasjon, informasjon, gave ideer og sammenligning av pris er alle hovedfaktorer når det gjelder bruken av Facebook. Konklusjonen må være at Facebook er svært viktig for butikker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et svin i rullestol

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Nasse nøff ble var litt uheldig og ble lam etter en ulykke da han var en måned gammel. Moren hans ramlet på ham slik at han både brakk beina og fikk andre skader. Dyrlegen opererte den lille krabaten og laget også en egen rullestol til ham. Se videoen av den lille sjarmøren og dagen er reddet!

Sjekkinn på Facebook, slik lykkes du!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Det er flere måter sjekk inn kan gjøres på Facebook. Driver du restaurant, butikk, hotell, i det hele tatt har et fysisk sted, da bør du gå i gang med Facebook sjekk inn nå! For bedrifter er følgende tre ting essensielt for å få kunder til å sjekke inn:

Aktivere sjekk inn funksjonen
Mange bedrifter har ikke aktivert Facebook siden slik at kunder kan sjekke inn. Du aktiverer dette ved å klikke på "Rediger side" øverst på Facebook siden. Deretter på "Oppdater sideinformasjon" og "Kategori". Velg "Lokale bedrifter" først. I den andre menyen velger du en kategori som matcher din virksomhet. Husk å klikke på "Lagre endringer".

Når du har gjort dette må du legge inn din adresse. Klikk på "Adresse" og fyll inn adressen din. Det er viktig at du også krysser av for "Vis dette kartet på siden". Husk å klikke på "Lagre endringer". Husk at det kan ta noen timer før endringene er oppdatert i Facebook systemet.

Hvordan sjekker kundene inn
Når du har aktivert sjekk inn funksjonen for din Facebook side vil Facebook siden din komme opp på kundene sin mobil. Dette skjer ved at kundene klikker på sjekk inn på sin mobil, når de er i butikken / stedet ditt. Du kommer på toppen av listen kunden ser og kunden kan deretter klikke for å sjekke inn.

Få flere til å sjekke inn
For at kundene dine skal sjekke inn må de bli oppfordret til det. Du kan informere om det på Facebook siden din og i tillegg nevne det for kunden. I tillegg kan du sette opp et eget sjekk inn skilt. En effektiv løsning er å bruke en iPad som et sjekk inn skilt. Du trenger da en spesiell app for dette på iPaden. Med appen Droplikes kan kundene dine i tillegg skanne en QR kode for å sjekke inn. Droplikes appen har en gratis 30 dagers prøveperiode. Søk på Droplikes i App Store rett fra din iPad eller last ned appen ved å klikke denne linken.

Bildekreditt: Droplikes.com

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor mye er du verdt for Facebook?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

 

Du er verdt mindre enn halvparten av en amerikaner.

Kvartalstallene til Facebook ble lagt frem for ikke lenge siden. Overskuddet første kvartal i 2014 var på to og en halv milliard. Dollar.

For Nord-Amerika tjente Facebook USD 5,85 per bruker. Tilsvarende tall for Europa var USD 2,44 .

Her er en grafisk fremstilling som også viser tidligere perioder:Bildekreditt: Statista.com

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 kr i årslønn for Facebook sjefen

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Du leste riktig, Mark Zuckerberg klarte seg med USD 1, seks kroner, i årslønn for 2013.

I Silicon Valley er dette ganske vanlig for toppsjefene. Både Google sjefene Sergey Brin og Larry Page har også klart seg med samme beløp. For ikke å snakke om Apple's Steve Jobs. Nå skal det sies at disse toppsjefene eier aksjer for store verdier og har nok likevel til salt i grøten.

Bortsett fra Facebook sjefen selv hadde andre nøkkelpersoner i Facebook temmelig god lønn, se bare her:

 • COO Sheryl Sandberg: 16,2 millioner dollar
 • CFO David Ebersman: 10,5 millioner dollar
 • VP David Fischer: 8 millioner dollar
 • CTO Mike Schroepfer: 12,6 millioner dollar

Vil du ha lønningene i norske kroner kan du bare gange med seks...

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200 millioner på Instagram

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --

Instagram har nettopp passert 200 millioner brukere. Dette er aktive brukere. Når Facebook kjøpte Instagram i 2012 var målet 100 millioner brukere.

50 millioner av brukerne har kommet i løpet av de siste seks månedene i følge Instagram sin egen blogg.

Litt fakta om Instagram:
- 200 millioner brukere
- 50 millioner nye brukere siste seks måneder
- 20 milliarder bilder lastet opp til Instagram

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50% rabatt på Tesla S app!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Tesla sin S modell er allerede kjent for å være en av de mest innovative bilene på markedet. Nå kommer det snart en ny app som gjør Tesla S enda smartere.

Med appen Smartcar kan du blant annet justere temperaturen i bilen en stund før bilen skal brukes. I Norge er det selvsagt glimrende å kunne sette seg i en varm og god Tesla. I tillegg optimaliserer appen ladingen slik at du slipper billigst mulig unna med strømregningen. Mer info om Smartcar:

Smartcar opplyser at appen vil være tilgjengelig fra i sommer. Den koster USD 100 per år, imidlertid får du 50% rabatt og betaler USD 50 om du bestiller nå. Mer info på Smartcar sin hjemmeside.

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svensker er hårreisende.

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Apotek Hjärtat er Sverige's største frittstående apotekkjede. De har lansert en annonsekampanje som er temmelig hårreisende. Se selv.

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taxituren som knuser Stoltenberg's taxistunt!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Husker du bilselgeren som fikk kjørt seg? Nå har det skjedd igjen! I en taxi...


I fjor hadde Pepsi skikkelig suksess når en video med Nascar kjøreren Jeff Gordon gikk viralt. Jeff ga seg ut for å være potensiell bilkjøper og ble tilbudt prøve kjøring av en Chevrolet Camaro. Det ble en litt annerledes tur enn det bilselgeren hadde forventet seg. For å gi et hint ble bilturen temmelig vill.

Videoen var ekstremt bra og gikk viralt. Pepsi oppnådde dermed det de ønsket. Imidlertid viste det seg at turen var "fake", bilselgeren var med på stuntet. Du husker sikkert Stoltenberg's taxistunt, det var også "fake".

Nascar Jeff likte derimot ikke helt dette med at videoen ikke var så ekte som den burde. Hva er vel da bedre enn en ny video som er som den skal? Jo, at journalisten, Travis Okulski, som spredte nyheten om at forrige video ikke var helt som den skulle, får gjennomgå. Faktisk se døden i hvitøyet.

Travis sin sjef var med på spøken, og Travis ble send ut på reportasjetur. I den forbindelse ble han plukket opp av en taxi. Du kan sikkert tenke deg hvem taxisjåføren var (det var ikke Stoltenberg). Taxituren ble litt utenom det ordinære når politiet ville stoppe taxien. Det likte ikke sjåføren, som ikke ville tilbake i fengsel etter nettopp å ha sonet ferdig 10 år. Når du ser videoen skjønner du at det var klasse over hevnen mot journalisten.

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook er 10 år! Se hele historien som film

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Det er nå 10 år siden Facebook ble til. I denne perioden har det vært et utall med endringer og nye funksjoner. I denne videoen ser du hele historien om Facebook!

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vet du hva som blir større enn Kina i 2015?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


(Bilde kreditt: Mashable)

I Kina bor det mange, faktisk er Kina det landet i verden det bor flest folk.

Facebook har mange brukere, faktisk flest brukere av alle sosiale nettverk i verden.

En eller annen gang i 2015 skjer det. Om Facebook fortsetter sin vekst med samme tempo som nå, vil Facebook ha flere brukere i 2015 enn det er innbyggere i Kina. Og da snakker vi aktive brukere, folk som bruker Facebook lite er ikke tatt med. Kun brukere som logger seg inn minst en gang i måneden er tatt med i beregningen.

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook offline i tre dager for vedlikehold

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --
Du har sikkert merket deg at Facebook en sjelden gang har hatt problemer med stabiliteten. Dette er ikke unikt for Facebook, de fleste systemer har tilsvarende problemer. For et par dager siden var gmail fra Google nede en kort periode. Altinn er som kjent også ofte nede når belastningen blir for stor. For kort tiden siden hadde flere banker i Norge store problemer.

For å utføre vedlikehold og optimalisere systemene vil Facebook være utilgjengelig i en sammenhengende periode på tre dager, henholdsvis 29., 30. og 31. februar 2014. Facebook vil være tilgjengelig igjen fra midnatt den 1. mars 2014.

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan har gjort det igjen

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift ---

 Facebook sjefen Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan har gjort det igjen. De ga bort Facebook aksjer for hele 970 millioner dollar, nærmere seks milliarder norske kroner.

Dette var for 2013. Paret gjorde faktisk det samme i 2012, de ga da også bort 18 millioner aksjer. Imidlertid var verdien på aksjene i 2012 rett under 500 millioner dollar. Siden kursen på Facebook aksjene har økt siden den gang, er verdien som nevnt nå rundt 970 millioner dollar.

Den heldige mottakeren var "Silicon Valley Community Foundation". Denne stiftelsen sørger igjen for at pengene blir fordelt på en fornuftig måte til ulike veldedige organisasjoner. I løpet av 2013 gjennomførte stiftelsen mer enn 10 000 utdelinger fordelt på 29 land.

I Norge er det ikke lenge siden Olav Thon ga bort hele sin formue på litt over 25 milliarder kroner. Imidlertid ble dette gjort på en litt annen måte siden mottaker av formuen var en stiftelse Thon selv besørget opprettet. Formålet til stiftelsen er å drifte virksomheten som Thon tidligere eide, samt utdeling av midler til allmennyttige formål. Thon selv uttaler at stiftelsen vil dele ut 50 millioner kroner i året eller mer.

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IT verdens svar på Therese Johaug

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift ---
IT verdens svar på Therese Johaug er Hanna Aase. Hun er grunder av Wonderloop. Wonderloop er verdens første sosiale nettverk der du ser video av folk istedenfor bare bilde og tekst. Det gir en helt annen følelse når en person introduserer seg til deg ved å snakke på video, istedenfor bare bilde. Her kan du se Hanna vise hvordan Wonderloop fungerer:


Hanna er fra det blide Sørland. Hun er noe så atypisk som kvinnelig gründer på 30 år, som flyttet til USA når Innovasjon Norge sa nei. At Innovasjon Norge sa nei var ikke heldig og det forplantet seg videre til blant annet Techcrunch som er en av de største nettstedene med fokus på teknologi. Techcrunch laget en større artikkel om nettopp saken med Hanna. Innovasjon Norge synes kort og greit at Hanna var litt for innovativ og visjonær. Da er det sikrest med nei.

I USA er det mye interesse rundt Hanna og Wonderloop. Hun har blitt omtalt i både Forbes, Mashable, Techcrunch, Wired og USA Today. Etterhvert har det også blitt omtale i Norge, blant annet i DN og NRK. Det står det respekt av.

Et lite bidrag til Hanna & Wonderloop var å hjelpe med å få tak i wonderloop.com domenet;


Prøv Wonderloop du også, du kan laste ned i App store og besøke nettsiden. For å følge Hanna videre på veien bør du like Facebook siden til Wonderloop og følge Hanna sin egen Facebook side, samt følge Hanna og Wonderloop på Instagram og Twitter. Hanna sin Twitter profil finner du her.

 

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du sjekke om din Snapchat konto er hacket?

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift ---
Snapchat har hatt en dårlig start på det nye året. Første nyttårsdag ble det kjent at brukernavn og telefonnummer til hele 4,6 millioner Snapchat kontoer er tilgjengelig for allmenheten. Kontodetaljene er tilgjengelige på nettsiden SnapchatDB.info .

For å sjekke om din Snapchat konto er blant de 4,6 millioner kontoer som er involvert kan du gå til denne nettsiden.

Om du vil ha ytterligere detaljer har Techcrunch publisert en lengre artikkel om Snapchat og hackingen.

Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subway kjøpte domenet mitt!

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift ---


Rundt årtusenskiftet eide jeg domenet subway.no . Når Subway senere etablerte seg i det norske markedet fikk jeg naturlig nok en henvendelse om de kunne få kjøpe domenet. Siden dette er lenge siden husker jeg ikke nøyaktig, men jeg mener kjøpesummen ble satt til latterlige kr 5 000 . Med tanke på at Subway har over 40 000 restauranter i mer enn 100 land var nok dette en overkommelig kjøpesum. I alle fall for Subway.

Det kan være både morsomt og nyttig å se hvordan en nettside har utviklet seg gjennom årene. I tiden som har gått etter at domenet ble kjøpt har Subway blitt vel etablert i det norske markedet. Det er derfor morsomt å se hvordan nettsiden subway.no har utviklet seg gjennom årene. Ved å bruke "tidsmaskinen" http://archive.org/web/ kan du se historikken til nettsider. Alt er lagret, du kan prøve selv på http://archive.org/web/ med hvilken nettside som helst.

I 2003 så subway.no slik ut:
Ti år senere ser subway.no slik ut:
Vil du lære mer om internett & bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har nabobedriften kjøpt og betalt for Facebook tilhengerne sine?

Du har sikkert sett det, plutselig har en bedrift fått veldig mange tilhengere (likes / fans) på Facebook. I forrige måned hadde de kanskje noen hundre tilhengere, nå har de plutselig over 10000 . Hvordan er dette mulig tenker du?

Det er to alternativer:

a) De har gjennom hardt arbeid fått dette til, mest sannsynlig gjennom en konkurranse eller lignende.

eller

b) De har kjøpt og betalt for tilhengerne.

For de som velger alternativ b), vil de fleste si at dette er juks. Bedriften har da betaling et mindre beløp, gjerne rundt USD 100, for en pakke med for eksempel 10000 likes. Som oftest skjer dette i forbindelse med at bedriften vil fremstå bedre enn det de i virkeligheten er.

Så hvordan kan du finne ut om alt sammen bare er fake?
Mange synes dette er like spennende som å snoke i skattelistene. Uheldigvis finnes det ikke noe verktøy som viser hvor mange av tilhengerne som bare er tull. Imidlertid gir følgende fremgangsmåte deg en sterk formening:

Sjekk hvor tilhengerne holder til og hvor gamle de er: Gå til Facebook siden du ønsker å sjekke, deretter klikker du på selve knappen som viser antall tilhengere:Du får da opp et bilde som ser slik ut:Her ser du følgende:

 • Mest populære uke
 • Mest populære by
 • Mest populære aldersgruppe

Du ser her at Oslo er mest populære området, aldersgruppen stemmer med virksomheten som drives og den mest populære uken er ikke langt tilbake. Alt dette er slik det skal være og du kan anta at dette er "ekte" tilhengere. Det er litt verre når det ser ut som dette for et firma som holder til i Oslo området:
Her er mest populære uke nesten ett år tilbake. Det som imidlertid er verre er at mange av tilhengerne holder til i Egypt, og de er mellom 18 og 24 år gamle. Det rimer dårlig for et firma som har sitt kundegrunnlag i Norge, der de fleste kundene i tillegg er vesentlig eldre. Ser det slik ut når du sjekker kan du være rimelig sikker på at tilhengerne er "fake", kjøpt og betalt.

Gotcha!Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan benytte Facebook på optimal måte for bedriften din? Du finner informasjonen du trenger i Håndbok i Facebook for bedrift, du kan klikke her for mer informasjon og bestilling.
Facebook trendene for 2014

2013 nærmer seg slutten og mange er nysgjerrige på hva 2014 vil bringe. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at sosiale medier, med Facebook som hovedfokus, forventes å bli viktigere enn noensinne.

I en oversikt IT firmaet WebDAM har kommet med fremkommer følgende:

 • 52% av bedrifter har fått kunder gjennom Facebook
 • Av B2B bedrifter som blogger får 67% mer leads enn de som ikke blogger
 • Markedsfringsbudsjettene for sosiale medier vil dobbles over de neste fem årene

Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan benytte Facebook på optimal måte for bedriften din? Du finner informasjonen du trenger i Håndbok i Facebook for bedrift, du kan klikke her for mer informasjon og bestilling.
Hvilke land tror du vil ha flest Facebook brukere i 2016?


De fleste vil kanskje gjette USA, imidlertid er dette sannsynligvis feil.

Mange land har stor vekst av brukere på Facebook. Imidlertid utmerker India seg med en vekst på hele 37,4% i 2013. Dersom veksten holder frem vil India være landet med flest Facebook brukere i 2006, i følge eMarketer. I Kina er Facebook blokkert, slik at ingen har adgang, følgelig bortfaller dette som alternativ.

Det skal lite fantasi til for å forstå hvor viktig Facebook vil bli for bedrifter fremover.


Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan benytte Facebook på optimal måte for bedriften din? Du finner informasjonen du trenger i Håndbok i Facebook for bedrift, du kan klikke her for mer informasjon og bestilling.

Kundefisking på Facebook


Mange lurer både på hvordan de kan finne kunder på Facebook, samt få kundene på kroken. Det er som å gå på fisketur!

Først litt detaljer om deltakerne på fisketuren

Fisken (Dine Facebook tilhengere):
- Lettskremt: Ta det rolig, så snart fisken merker noe forsvinner den.
- Distrahert: Siden det er mye forskjellig i fiskedammen, er det lett for fisken å miste fokuset.
- Mister interessen: Dersom du bruker samme agn (som ikke fungerer) igjen og igjen, mister fisken interessen.

Fiskeren (Bedriften din):
- Tålmodighet: Ikke stress, det tar tid med gode resultater.
- Teknikk: Riktig teknikk og kunnskap er nøkkelfaktorer.
- Strategi: Se dammen gjennom fisken sine øyne. Tenker du som dine tilhengere er de lettere å få dem på kroken.


Fange storfiskene

Få napp: Post engasjerende innhold for å få napp. Tyspisk er dette spørsmål, bilder, konkurranser og så videre.

Sveiv inn fiskene: Dess mer klikk du får på innholdet ditt, dess mer kunder får du. Likevel er det viktig at når du først får noen på kroken, må du klare å sveive inn. Dette klarer du om Facebook siden din er lagt opp til å konvertere napp over til kunder.

Skitt fiske!


Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan benytte Facebook på optimal måte for bedriften din? Du finner informasjonen du trenger i Håndbok i Facebook for bedrift, du kan klikke her for mer informasjon og bestilling.

Bedrifter gjør det bare bedre og bedre på Facebook!


Markedsføringsselskapet Nanigans har publisert en ny undersøkelse vedrørende Facebook. I undersøkelsen fremkommer at bedrifter gjør det betydelig bedre på Facebook i år sammenlignet med i 2012.  Faktisk var CTR (click through rates) i de første ni månedene av 2013 3,75 ganger høyere enn samme periode i 2012. Vil du lese mer kan du laste ned hele undersøkelsen her.

Vil du lære mer om sosiale medier for bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

Google tar en Facebook! Slik slipper du å få ansiktet ditt i Google annonser fremover.

Det har vært, og er fortsatt, mye styr rundt Facebook og personvern. Facebook endrer ofte og det er ikke alltid like enkelt å følge med. Imidlertid er ikke Facebook helt alene om dette. Siste skudd på stammen fra Google er nærmest en blåkopi av Facebook sine sponsede hendelser.

Dette fungerer slik at bilde av deg blir vist frem i annonser. Mer spesifikt for Google fungerer det slik at når du engasjerer deg (følger, gir tilbakemelding etc) for  bedrifter som benytter Google, bruker Google deg. Konkret så kan Google benytte ditt navn og bilde i annonser. Endringen trer i kraft fra 11. november.

Om du ikke ønsker å bli vist frem er fremgangsmåten som følger:

 1. Klikk på følgende link: https://plus.google.com/settings/endorsements
 2. Gå til bunnen av siden, deretter klikk på Lagre. (Avkryssingsboksen skal ikke være krysset av).


Spre gjerne videre til dine venner og kollegaer!

Ønsker du å lære mer om hvordan din bedrift kan nyttiggjøre seg av alle mulighetene på Facebook? Du bør da bestille Håndbok i Facebook for bedrift.

Facebook gründeren kjøpte nabolaget

Facebook gründeren Mark Zuckerberg har en viss sans for ironi. Den 11. oktober kjøpte han fire av nabohusene, til huset han bor i, i Palo Alto, California. Dette skjedde samme dag som som Facebook fjernet muligheten til å holde tidslinjen i sin helhet skjult for søk. Nå må hver enkelt post merkes som kun synlig for venner eller privat for at andre ikke skal ha muligheten til å se innholdet på tidslinjen.

Vil du lære mer om sosiale medier for bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

FACEBOOK BEDRIFT: Slik selger du på Facebook


På Facebook er det ofte fokus på å få flest mulig fans og engasjement. Med hva med om du vil selge på Facebook? Du må da lykkes med å konvertere fans og engasjement til betalende kunder. Slik gjør du det:

1. Oppfordre kunden til en bestemt handling
Det finnes mange grunner til at folk besøker Facebook siden din. Imidlertid er en fellesnevner at de har en interesse av det du tilbyr. De vil se, lære mer, finne tilbud, kampanjer, nye produkter etc. Din interesse er til syvende og sist at disse personene kjøper det du tilbyr. For å få til dette må du hjelpe til på en konkret måte, du må oppfordre kunden til en bestemt handling. La oss si at du legger ut bilde av et nytt produkt, sammen med tekst om produktet. Du må da i tillegg ta med "Call to Action", eksempler:

 • Klikk her for 10% rabatt.
 • Klikk her for rabattkupong.
 • Våre Facebook fans får 25% rabatt ut dagen, klikk her for å bestille.


2. Få det gjort, ikke la kunden vente
Facebook er ikke stedet for å vurdere, lure og tenke på ting i det uendelige. Du som bedrift må få potensiell kunde ut av "tenke på" modusen. "Tenke på" betyr nesten alltid at du mister salget, "tenke på" er i praksis nei for de fleste. Det er lettest å la være om man ikke er helt sikker... For å få kunden over i "få det gjort" modus, må du pushe på litt. Du må begrense tilbudet på tid og / eller antall, samtidig som du minner om at det haster. Eksempel:

 • Tilbudet gjelder frem til kl 16.00 i dag.
 • Tilbudet gjelder kun for de 100 første som bestiller.
 • Bestiller du innen klokken 13 får du 30% rabatt, mellom kl 13 og 15 får du 15% rabatt. Etter kl 15% får du 5% rabatt.


3. Eksklusive tilbud og rabatter
Gjør stas på dine fans og gi dem noe ekstra, som andre ikke får. Dette er en vinn vinn situasjon. La oss si at din bedrift bruker både Facebook og Instagram. Du kan da presentere tilbud som er unike for Facebook fans, og tilbud som er unike for Instagram fans. Du sikrer da at kundene blir fans av deg både på Facebook og Instagram. Eksempler:

 • Alle våre Facebook fans får 15% rabatt ut dagen.
 • 30% rabatt på (PRODUKTNAVN), kun for våre Instagram tilhengere.
 • Er du fan av oss på Facebook? Da får du 50% rabatt på (PRODUKTNAVN) om du bestiller innen kl 18 i dag!


4. Oppfordre til deling
Facebook endret for kort tid siden reglene rundt konkurranser. Dette gjør at du står mye friere til hvilket innhold du kan benytte i postene dine. For å maksimere effekten på Facebook er det viktig at det du tilbyr blir sett av flest mulig. Eksempler:

 • Lik oss på Facebook og del dette tilbudet med dine venner for å være med i trekningen av (PRODUKTNAVN)!
 • Lik oss før klokken 16 i dag og du er med i trekningen av (PRODUKTNAVN)!
 • Del med dine venner og du får 15% rabatt på (PRODUKTNAVN).


5. Ryddig og pent.
Tenk deg en fysisk butikk. Ville du handlet der det var masse skrot utenfor butikken og butikkskiltet holdt på å falle ned? Det samme gjelder på sosiale medier. Du må holde profilbilder, coverbilder, tekst etc oppdatert og ordentlig. Husk at førsteinntrykket har alt og si. For ikke lenge siden kunne du ikke ha reklame i coverbildet på en Facebook side, og mengde tekst kunne ikke overstige 20% av overflaten på bildet. Facebook endret dette slik at du nå kan bruke coverbildet som reklameplakat. Ordning och reda, som svenskene sier, er avgjørende.

Vil du lære mer om sosiale medier for bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

FACEBOOK BEDRIFT: 10 forslag til Facebook konkurranser


I slutten av august snudde Facebook fullstendig om når det gjelder konkurranser. Dette åpner mange nye muligheter for bedrifter på Facebook.


Tidligere var det rene dødssynden med "Lik" for å vinne konkurranser, alle konkurranser måtte foregå på en egen tab. Dette er nå fullstendig endret. Du kan lese mer om hva som har skjedd her.

Mange lurer nå på hvordan Facebook kan brukes mest mulig fornuftig i forbindelse med enkle konkurranser. Her har du 10 forslag til hva du kan poste på Facebook siden til bedriften din:

 1. Vi nærmer oss 10000 fans. Klikk på Liker for å feire! Du er samtidig med i trekningen av [PREMIE].
 2. Skriv 20% rabatt i kommentarfeltet innen klokken 18.00 i morgen. Du får da 20% rabatt i butikken vår frem til og med [DATO].
 3. Vinn en premie! Skriv følgende i kommentarfeltet innen [TIDSPUNKT]: [FIRMANAVN] er min favorittleverandør!
 4. På en skala fra 0 - 10 hva synes du om vårt nye produkt du ser bilde av? Vi trekker ut 10 vinnere av de som gir best feedback, som får produktet gratis!
 5. Gleder du deg til vinteren? Klikk på Liker og du er med i trekningen av [PREMIE].
 6. I morgen starten supersalget i vår butikk med opptil 50% rabatt! Klikker du Liker før klokken 12.00 i morgen er du med i trekningen av gavekort på kr 500!
 7. Klikk Liker om du ikke kan vente til det blir helg! Klokken 15 i morgen trekker vi ut [PREMIE] blant de som har klikket på Liker!
 8. På en skala fra 0 - 10, hvor fornøyd er du med [FIRMANAVN]? I morgen klokken 16 plukker vi ut en av våre mest fornøyde fans, som får en premie!
 9. Min favorittrett er _________. Del din favorittrett med oss i kommentarfeltet, du kan da vinne et gavekort på kr 1000, i morgen kl 15.
 10. Dersom jeg kunne være hvilket som helst sted i verden akkurat nå, ville jeg helst vært i ___________. Deler du ditt favorittsted med oss i kommentarfeltet, innen kl 12 i morgen, er du med i trekningen av [PREMIE]!

Vil du lære mer om sosiale medier for bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

INSTAGRAM BEDRIFT: 10 Killer Tips


Instagram er populært og kan være en viktig kundekanal for bedrifter. Instagram er enkelt i bruk og gir god effekt, som kjent sier et bilde mer enn tusen ord. Det er enkelt å komme i gang på Instagram. Først av alt registrerer du en konto. Du velger et brukernavn, her er det lurt å bruke firmanavnet. Om dette ikke er ledig kan du legge til AS, Norge, etc til slutt i brukernavnet. Du bør også laste opp et profilbilde, det vanligste er å bruke logoen til bedriften. Når du har gjort dette er du i gang!

Her følger 10 tips til hvordan du kan bruke Instagram for bedriften din:

1: Instagram sin egen bedriftsblogg. En rekke bedriften bruker Instagram aktivt. Instagram har derfor kjørt i gang sin egen bedriftsblogg. På bloggen kan du lære, og la deg inspirere av, hvordan andre bedrifter bruker Instagram. Bloggen finner du her.

2: Vær både morsom og profesjonell. Du bør ikke være bare morsom eller bare profesjonell. Mange tror at en bedrift kun kan ha ordentlige og seriøse bilder på Instagram. Dette er ikke riktig, brukerne liker en kombinasjon. La oss si at du selger barneklær. Et bilde av en barnegenser på en rakkerunge fungerer gjerne bedre enn bare genseren uten barnet.

3: Skaff deg publikum. Følgere får du sakte men sikkert på Instagram når du er aktiv. Imidlertid er det svært mye du kan gjøre for å få ordentlig fart på sakene, her finner du en guide. Kort oppsummert:
a) Bruk relevante og populære hashtags
b) Koble Instagram til Facebook siden til bedriften din
c) Skap engasjement ved å følge andre på Instagram, samt like bildene deres

4: Instagram og Facebook hører sammen. I tillegg til at Facebook eier Instagram, fungerer tjenestene svært godt som parhester. Som nevnt i forrige tips bør Instagram kobles sammen med Facebook siden. Bildene du legger ut på Instagram havner dermed også på Facebook siden, imdidlertid kan du selv velge hvilke av bildene som også skal på Facebook. Legg også på relevante hashtags slik at brukerne på Facebook får med seg at bedriften din er på Instagram.

5: Instagram og nettside hører også sammen. For at flest mulig skal se innholdet ditt på Instagram er det smart å vise det frem på nettsiden, eller bloggen, til bedriften. Det finnes flere metoder for å gjøre dette, her finner du en guide.

6: Husk innholdet. Det er viktig å legge ut bilder på Instagram slik at du holder oppe interessen. Det er dermed ikke sagt at du må sitte med dette hver dag. Den smarteste måten å håndtere dette på er med litt planlegging. Gjør klart endel aktuelle bilder, deretter fordeler du posting av bildene utover i tid. Det er ikke fornuftig å legge ut 10 bilder i slengen, for deretter at det er stille i tre uker.

7: Inspirer. På Instagram er det lett å inspirere kundene. Istedenfor bilde av bare en råvare kan det være lurt med bilde av den ferdige retten i tillegg. Vis hva som er mulig å få til, så vil mange kunder prøve selv.

8: Den perfekte Instagram profilen. På selve Instagram profilen er det mange parameter som bør være optimalisert. For eksempel maksimal lengde på tekst, bildestørrelse og lignende. I denne guiden finner du en rekke nyttige tips.

9: Rabatter og tilbud. Instagram følgerne sprer budskapet til din bedrift. Det kan derfor være lurt å gi noe tilbake. Legger du ut rabattkoder og spesielle tilbud er sjansen stor for at du får mange lojale følgere. En smart vri er rabattkoder og tilbud eksklusivt tilgjengelig på Instagram.

10: Konkurranser. Instagram fungerer bra for konkurranser. Det vanligste er konkurranser der brukerne poster et bilde på Instagram med et spesielt tema. Bildet tagges med en hashtag unik for konkurransen og gjerne en tekst i tillegg. Her finner du eksempel på en Instagram konkurranse.

Vil du lære mer om sosiale medier for bedrifter? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

FACEBOOK BEDRIFT: Nytt annonsedesign


Facebook har ryddet opp i annonsejungelen sin!

Fra 10. september innførte Facebook nye størrelser for bildene som brukes i annonser. I tillegg brukes samme bildestørrelser i flere forskjellige typer annonser.

Her ser du gammelt og nytt design:

 

Likte du det du leste? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter relatert til sosiale medier for bedrifter. Du kan når som helst melde deg av.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut

Facebook har snudd 180 grader. Nå er det lov.


Du har sikkert sett det på Facebook før. "Lik siden og du er med i trekningen av xx", "Når vi har nådd 1000 tilhengere trekker vi ut en vinner av xx". Nå er dette lov, det var det ikke før.

Tidligere kunne det ikke avholdes konkurranser på tidslinjen på en Facebook side. Alle konkurranser måtte foregå på en separat underside (tab). Dersom du likevel gjennomførte en konkurranse på tidslinjen, risikerte du at Facebook slettet siden din uten forvarsel. Et kjent eksempel på dette er skobutikken Lille Vinkel Sko, som i 2010 fikk slettet Facebook siden sin. I samme slengen forsvant 20.000 tilhengere. Heldigvis har Lille Vinkel Sko lykkes godt på Facebook igjen, de nærmer seg nå 40.000 tilhengere på Facebook siden.

Facebook har snudd helt om og tillater nå at det avholdes konkurranser på tidslinjen. Plutselig er det altså lov med "Lik så er du med i trekningen av xx", "Vi trekker ut en vinner når vi har nådd 500 tilhengere" og så videre. Dog, det er viktig å merke seg at Facebook ikke tillater dette på privatprofiler, kun på sider. Mer detaljert informasjon finner du på Vilkår for Facebook-sider og Facebook Promotion Guidelines.

Hva betyr dette egentlig for bedriftene som er på Facebook?
For dem fleste bedriftene er dette en forenkling, i tillegg slipper bedriftene å være rett for at Facebook siden plutselig blir slettet. Mer konkret kan bedriftene nå gjøre følgende:

 • La folk delta i konkurranser ved å like eller kommentere en post på tidslinjen.
 • Delta i konkurranse ved å sende beskjed via meldingsfunksjonaliteten på Facebook siden.
 • Benytte likes for å stemme frem en bestemt sak.

Imidlertid vil det fortsatt være slik at Facebook konkurranser egner seg best på separate undersider (tabs). På tidslinjen har bedriften ingen mulighet til å samle inn info dra deltakerne i en konkurranse. Ofte er formålet med en konkurranse å samle inn opplysninger som epost adresse, navn, interesser og lignende. Dette benyttes deretter til markedsføring. Det å få likes og kommentarer på poster er bare første steget på veien for å få god effekt ut av en Facebook side. Likevel kan det være fornuftig å benytte seg av de nye mulighetene for raskt og rimelig øke tilhengerskaren på Facebook siden.

Fordelene med konkurranser på tidslinjen:

 • Lav kostnad
 • Enkel å lage
 • Bra for å øke tilhengerskaren, samt engasjementet
 • Fungerer problemfritt på mobil

Ulemper med konkurranser på tidslinjen:

 • Får ikke samlet inn epost adresser eller andre data
 • Vanskelig å komme i kontakt med vinner (ene)
 • Lite kontroll og vanskelig å holde styr på alle kommentarer og likes

Fordelene med å ha konkurranser på egen underside (tab):

 • Får samlet inn info om deltakerne (epost adresser og lignende)
 • Må like siden for å få tilgang til konkurransen
 • Enkelt å velge og komme i kontakt med en vinner
 • Design og oppsett skreddersys slik at det fremstår mer profesjonelt

Oppsummert kan lik og kommenter konkurranser på tidslinjen være et fornuftig valg for mindre konkurranser med små premier. Mer omfattende konkurranser med større premier bør fortsatt foregå på egen tab.

Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan benytte Facebook på optimal måte for bedriften din? Du finner informasjonen du trenger i Håndbok i Facebook for bedrift, du kan klikke her for mer informasjon og bestilling.

FACEBOOK BEDRIFT: 5 grunner til at B2B bedrifter bør være på Facebook


Noen tenker at Facebook ikke er for bedrifter, på Facebook deler folk bare bilder av hva de har til middag. Så feil kan man ta.

1. Facebook har kommet litt videre enn bare å være en hobby for tenåringer
På verdensbasis har Facebook over 1,1 milliarder brukere. I Norge har Facebook 2,8 millioner brukere, det er over halvparten av Norges befolkning. 46% av brukerne på Facebook er eldre enn 45 år. Denne gruppen er beslutningstakere og innkjøpere av produktene og tjenestene du tilbyr. Kanskje smart å vise frem det du har til kundene dine?

2. Facebook er mobil. Veldig også.
Av 1,1 milliarder brukere på Facebook er over 800 millioner på mobil. 59% av nøkkelpersonene i B2B bedriftene bruker mobilen aktivt for å finne informasjon i forbindelse med innkjøp. Kundene dine bruker mobil, og de bruker den på Facebook. Kanskje smart å være på Facebook når dine kunder er det?

3. Kundene dine er nysgjerrige. Akkurat som du.
Alt handler om tillit. Kundene dine har lyst til å se hva som skjer i bedriften din, hvordan dere gjør ting, hvordan ting fungerer og så videre. Facebook er et naturlig sted for å se etter disse tingene. Om du legger denne informasjonen ut på Facebook har du fort en mer lojal kunde.

4. Kunnskap er avgjørende.
Facebook tilbyr deg detaljert info om alt som skjer på Facebook siden til bedriften din. Du ser fort hva som er populært og hva som er mindre populært. Kanskje informasjon om et eksisterende produkt skapte mer engasjement enn det nye produktet? Kjekt å vite. Kunnskap er makt.

5. Innkjøp er påvirket av sosiale medier.
En undersøkelse utført av Vivaldi Pertner Group slår fast at 90% av innkjøpene i B2B bedrifter er påvirket av sosiale medier. Det kan kanskje vært smart med en tilstedeværelse på Facebook, siden i praksis alle kundene dine lar seg påvirke av det?

Ønsker du å lære mer om hvordan din bedrift kan nyttiggjøre seg av alle mulighetene på Facebook? Du bør da bestille Håndbok i Facebook for bedrift.

Øker med tilsvarende Oslo's befolkning - hver dag


Dog, dette stemmer ikke nøyaktig siden det i Oslo bor såvidt over 600.000 personer. Facebook økte med "bare" 500.000 personer hver dag i følge den nylig publiserte kvartalsrapporten. Facebook øker stadig, jeg tror derfor at sammenligningen stemmer nøyaktig om ikke lenge. Så blir det unøyaktig igjen, når Facebook øker ytterlligere. Det er vanskelig å være nøyaktig i forhold til Facebook, siden det kontinuerlig er en stor økning.

Det er nå 1,155 milliarder brukere på Facebook, mot 1,110 for tre måneder siden. Ingen kan klage på 45 millioner nye brukere på tre måneder. Det er en halv million nye brukere hver dag, i snitt. Du kan se selv i rapporten ved å klikke her.

Det som er ekstra spennende, er mobilbruken på Facebook. Per 30. juni var det hele 819 millioner som brukte mobil på Facebook, mot 751 millioner tre måneder tidligere.

Tror du din bedrift kunne hatt nytte av å være på Facebook? Over 18 millioner bedriftssider har hittill blitt opprettet. Om du har lyst til å lære mer om din bedrift på Facebook kan Håndbok i Facebook for bedrift være en god start.

Nå kommer de rike Instagram kidsa på TV ogsåDe som har mer penger enn deg, liker seg på Instagram. Se på #rkoi og du skjønner hva jeg mener. I tillegg er aktiviteten på tumblr stor, det kan du se her.

Som om dette ikke er nok er det på trappene et eget TV program ifølge Deadline. Tittelen på programmet blir "Rich Kids of Beverly Hills". Imidlertid er ikke Rich Kids Of Instagram direkte involvert i programmet, men det blir nok et variert innhold likevel.

Synes du det er kvalmt eller morsomt? Skriv gjerne i kommentarfeltet hva du synes!

Her har du et lite utvalg av bildene:
Slik velger du passord som en proff!Mange er slappe når det gjelder valg av passord. Litt for slappe. Du er kanskje også en av de slappe, siden de aller fleste havner i denne gruppen. Har du tenkt gjennom hvor store konsekvenser det kan ha for deg om du blir hacket? Ikke tenk mer på det, velg heller passord som en proff!

Visste du at en gjennomsnittlig person regelmessig besøker 25 passord beskyttede sider, men bruker bare seks forskjellige passord?

 • 73% bruker samme passord for flere steder
 • 33% bruker samme passord overalt
 • 32% lagrer passord på mobilen
 • 62% bruker ikke passord for å beskytte mobilen

Du må bruke forskjellig passord for hvert sted!

Visste du at de aller fleste bruker altfor enkle passord?

 • 4% bruker rett og slett ordet "passord" som passord. Hallo!?!
 • 25% av de 20 mest vanlige passordene som brukes er fornavn
 • En hacker bruker bare tre minutter på å knekke et vanlig passord
 • 5% av mennene bruker partneren sitt navn i passordet
 • 30% damene bruker partneren sitt navn i passordet :)
 • Et gjennomsnittlig passord er på 6 tegn, med små bokstaver

Du må bruke kompliserte passord, dette er nøkkelfaktoren til optimal sikkerhet.

Seks tips for å velge passord som en proff:

 • Passordet må minst være 8 tegn langt.
 • Miks alle fire tegntypene; små/store bokstaver, tall og spesialtegn. ABC abc 123 &(#
 • Velg et passord du husker. Nab01SINhundd3r(MyE)
 • Test passordet. Mange steder du taster inn passord angir om valget ditt er bra/dårlig.
 • Kombiner med mobil. De fleste steder lar deg i tillegg angi mobilnummeret ditt, slik at du kan få SMS om du glemmer passordet eller som to stegs innlogging.
 • Endre passord. Minst to ganger i året. Gjerne tre ganger også.


Seks tips for å tråkke feil (Dette skal du altså ikke gjøre):

 • Bruke offentlig informasjon. Fødselsdato, bosted, navn, hund, katt, barn
 • Bruke vanlige ord. Dette tester en hacker først, siden de fleste bruker nettopp vanlige ord.
 • Skrive ned passordet. Gjerne ved siden av dataen.
 • Bruke samme passord flere steder.
 • Logge inn fra ukjente datamaskiner.
 • Bruke trådløse nettverk som ikke er sikre.


Synes du dette var nyttige tips er det fint om du sprer denne artikkelen videre til dine venner og bekjente. LIK og DEL for harde livet!

Om du vil bruke Facebook som en proff for bedriften din, kan du ta en kikk på Håndbok i Facebook for bedrift. (Der finner du også info om sikkerhet på Facebook, inklusive to stegs innlogging).

Slik bruker du Facebook til å rekruttereSosiale medier er glimrende til rekruttering. Imidlertid er det ikke bare LinkedIn som er aktuelt. Facebook er høyaktuelt i forbindelse med rekruttering, spesielt etter at Grafsøk (Graph Search) ble lansert.
Redaktør i det Oikos-drevne magasinet Ren Mat, Wanda Widerøe, har hatt stor suksess med rekruttering via Facebook. I en artikkel fra juli uttaler hun at de fikk over 20 henvendelser på utlysingen som ble postet på Facebook siden. Ti kvalifiserte søkere var aktuelle kandidater og en topp kvalifisert kandidat ble ansatt.

Ditt eget nettverk er ofte glimrende i forbindelse med rekruttering. Når du legger ut en jobb på Facebook vil nettverket ditt følgelig se hva du trenger og kan tilby. På LinkedIn fokuseres det på å finne kandidater basert på forholdsvis faste parameter, for eksempel ferdigheter. Det er her Facebook er annerledes. Se på det mer som en datingside der både bedriften og kandidaten har fylt ut sine profiler, neste steg er da å finne de profilene som matcher best. Imidlertid baserer ikke Facebook seg bare på det du har lagt inn, men stort sett alt som skjer på Facebook profilen din. Facebook sin Grafsøk er enestående for å lete dette frem.

Facebook's Grafsøk kombinerer som nevnt alt som finnes på Facebook profilen; interesser, bilder, venner, steder, listen er uendelig. La oss si at bedriften din skal rekruttere en kokk til en restaurant på et høyfjellshotell. Menyen skal ha fokus på ulike verdensdeler og  i tillegg har barn et eget fokus på hotellet. Du kan da eksempelvis søke på "Kokk som har jobbet på restaurant i fire år som liker indisk, kinesisk og fransk mat, er yngre enn 35 år og har jobbet i barnehage, liker å gå turer i fjellet". Det er ikke sikkert alle kokker har listet opp at de liker turer på fjellet og liker indisk mat, på LinkedIn.

Alt som ligger med offentlige innstillinger på en Facebook profil, er synlig for alle i Grafsøk. De fleste har etterhvert endret innstillingene slik at bare venner, og venners venner, ser mye av informasjonen på Facebook. Resultatet med Facebook sin Grafsøk blir derfor best når du har et fornuftig nettverk på Facebook.

Ønsker du å lære mer om hvordan din bedrift kan nyttiggjøre seg av alle mulighetene på Facebook? Du bør da bestille Håndbok i Facebook for bedrift.

Visste du at Facebook er på topp i 127 av 137 land?


I en ny undersøkelse basert på trafikkdata fra Alexa kommer det frem at Facebook er det dominerende sosiale nettverket i hele 127 av 137 land som er inkludert i undersøkelsen.

Følgende fakta er verdt å merke seg:

 • Facebook har nå 1,155 millioner aktive brukere per måned
 • 346 millioner brukere i Afrika og Latin Amerika
 • Asia 339 millioner brukere
 • Europa 272 millioner brukere
 • USA og Kanada 198 millioner brukere

For deg som har lyst til å lære mer om hvordan din bedrift kan utnytte Facebook best mulig, kan det være lurt å gå til anskaffelse av Håndbok i Facebook. Bestill boken som kan hjelpe din bedrift her.

1 ny Facebook side hvert 3. sekund. Og Tesla S.

Visste du at det nå er mer enn 18 millioner Facebook bedriftssider? I tillegg øker dette med ytterligere én million sider hver eneste måned!

Dette betyr følgende:

 • 33 333 Facebook bedriftssider blir laget hver dag
 • Dette er 1 368 sider i timen
 • Som er 23 sider i minuttet
 • Dette er én side hvert tredje sekund

Hvorfor Facebook har massiv tilstrømning av bedrifter?
Svaret er enkelt. Facebook fungerer veldig bra for bedrifter. Mange bedrifter tjener gode penger på  være tilstede på Facebook. Tenk deg selv, i Norge er det rundt tre millioner av befolkningen som er på Facebook, halvparten av disse igjen er innom Facebook minst en gang i uken. Driver du en fysisk butikk kan du jo begynne å telle folk som går forbi butikkvinduet ditt, for så å sammenligne med antall personer som er tilstede på Facebook.

Kundene er allerede på Facebook. Utfordringen for deg og bedriften din er å få vist deg frem til kundene. Det er stor forskjell å ha butikk i hovedgaten i forhold til i en bakgate. Slik er det i prinsippet på Facebook også, du må få vist deg frem. I tillegg må Facebook siden dine være ordentlig satt opp med tanke på både design og funksjonalitet. Tenk deg igjen butikkvinduet ditt, du ville kanskje at det skal se mest mulig tiltalene ut, ikke at malingen flasser og søppelet flyter? Nettopp slik er det på Facebook også, førsteinntrykket er avgjørende.

Hva med dør inn i butikken? Tenk på at en kunden ser noe spennende i butikkvinduet ditt og vil inn i butikken. Det er ille om døren er vanskelig å få opp, vesentlig verre om den er låst. Katastrofe om du har glemt å lage dør, det er ikke mulig å komme inn i butikken. Tull sier du? Ikke på Facebook, mange har ikke "dør inn i butikken". Når en potensiell kunde har fattet interesse for Facebook siden er det smart å få kontroll på kunden, slik at ikke konkurrenten blir valgt. Derfor er det avgjørende med både profesjonelt design og gjennomtenkt funksjonalitet.

Kunden er forresten ikke så interessert i hva du spiser til middag. Heller ikke hva dere i butikken spiser til lunsj. Jeg mener, har du mye middagsrester og lunsjkaker i butikkvinduet ditt? Nettopp, du har produktene du vil selge i vinduet. I tillegg har du kanskje litt brosjyrer. Ikke minst har du deg selv og dine ansatte. Dere er ekspertene på det du selger. Tenk deg følgende:

 • En person har tenkt i lang tid på å kjøpe seg ny klokken
 • Personen går forbi klokkebutikken din ved en tilfeldighet (Eller kanskje vennen hans / hennes har nevnt at det ligger en klokkebutikk i storgaten)
 • I det personen går forbi butikkvinduet ditt er det en stor plakat med bildet av en ny klokkemodell
 • Personen synes dette var en flott klokke, i tillegg ser butikken din seriøs ut
 • Siden butikken din inngir et godt førsteinntrykk, og du har husket å sette inn dør, går personen inn
 • Rett innenfor døren er det satt opp brosjyrer som personen begynner å se i
 • Etter at personen har sett litt i brosjyren går du bort og spør om personen er fornøyd med klokken han / henne har i dag
 • Du er eksperten og forteller en del om den nye klokkemodellen, hvorfor den er bra, pris, kampanje og så videre
 • Personen synes alt er så tiltalende at han / henne ender opp som ny kunde hos deg

Akkurat slik er det også på Facebook. Derfor er det så viktig at du som er eksperten deler din kunnskap på Facebook. Innen alle type bransjer er det kunnskap og erfaringen som er avgjørende. Sprer du dette på Facebook sammen med råd, tips, kampanjer og rabatter vil kundene komme. Bombesikkert.

La meg ta et siste eksempel. La oss si at du har tenkt en stund på å kjøpe ny bil, dette vet selvsagt familien din også. Dere har snakket litt sammen og kommet frem til at det er enten Audi A4, BMW 3 serie eller Mercedes C klasse som er det mest interessante. Plutselig en dag har datteren din sett en artikkel på Facebook om vintertesting av en bil som heter Tesla S, hun deler denne artikkelen med deg på Facebook. Innen du har sett den har to kamerater kommentert at dette er en bil du virkelig bør få deg. I tillegg har din kone kommentert at denne har hun så lyst på, og at dette er bilen alle snakker om. Du synes selvsagt dette er litt spennende i tillegg til at bilen ser flott ut på alle bildene som ligger på Facebook. Du leser videre i artikkelen og blir mer og mer interessert. Det viser seg at Teslaen ikke koster mer enn de bilene du har tenkt på i utgangspunktet, når du skal ha litt mer utstyr enn det som er standart. Grunnen ser du fort, Teslaen r fullstendig avgiftsfri i Norge, det begynner å danne seg ord i hodet på deg som "røverkjøp". Du får faktisk en bil her som gjør 0 - 100 km i timen på mindre enn fem sekunder. Du må opp i Audi RS6, BMW M5 og Mercedes E63 AMG for samme ytelser, men dette er biler som fort passerer to millioner kroner i innkjøp i Norge. I tillegg bruker de mye bensin. Det gjør ikke Teslaen, det er elektrisk. Videre ser du i testen at den faktisk går nesten 500 km uten at du trenger å lade. Du kommer deg faktisk frem og tilbake til hytta uten å lade. Som om det ikke er nok ser du i artikkelen at du slipper både bompenger og kan kjøre i kollektivfeltet. Men, det var mer. Du hadde i utgangspunktet tenkt deg deg den nye bilen som firmabil, imidlertid synes du fordelsbeskatningen er i drøyeste laget. Det viser seg at med Teslaen så er det bare halv fordelsbeskatningen også.

Du har nå virkelig fått blod på tann. I bunnen av artikkelen ser du en link du kan trykke på for å bestille prøvekjøring. Når du klikker på linken kommer du til en egen side på Facebook der du kan taste inn ditt navn, telefonnummer og epost adresse. I det du klikker send får du mulighet til å laste ned en brosjyre om Tesla S modellen, i tillegg ser du en beskjed om at du vil bli kontaktet tilbake innen 24 timer for å avtale tidspunkt for prøvekjøring. Du endte nok som Tesla kunde etter dette.

Som du skjønner er det avgjørende å gjøre det riktig på Facebook for din bedrift. Vil du lykke spå Facebook med bedriften din kan det være fornuftig å starte med å bestille boken jeg har skrevet om dette, Håndbok i Facebook for bedrift. Du kan bestille den ved å klikke her.

Ha en strålende dag på Facebook!

Facebook+Bilder=93%


I dagligtalen kjenner de fleste uttrykket at et bilde sier mer enn tusen ord. Som med jungeltelegrafen, blir dette vesentlig forsterket på Facebook. Bilder på Facebook genererer millioner av likes og kommentarer.

Socialbakers har gjennomført en undersøkelse som viser at bilder er det som virkelig fungerer på Facebook. Hele 93% av innholdet som skaper mest engasjement på Facebook, er bilder.
Undersøkelsen omfatter 5000 Facebook bedriftssider. På samme tid i fjor ble tilsvarende undersøkelse gjennomført. For ett år tilbake var tilsvarende tall for bilder på Facebook 85%. Det betyr at bilder er viktigere enn noensinne før, samtidig som video og bilder bare  står for 2% av innholdet som engasjerer mest.

For deg som har lyst til å lære mer om hvordan du annonserer på Facebook kan det være lurt å gå til anskaffelse av Håndbok i Facebook. Bestill boken som kan hjelpe din bedrift her.

Facebook innfører månedsavgift?


Vil du betale en hundrelapp i måneden for å slippe reklame på Facebook?

Det er nettopp den løsningen en av mennene bak Twitter, Biz Stone, har foreslått. Facebook Premium kaller han forslaget sitt.

Facebook selv har alltid sagt at de aldri vil ta betalt fra deg som bruker. Twitter mannen Biz, som må sies å ha god kunnskap om dette temaet, har kommet frem til følgende regnestykke: Facebook kan dra seg én milliard dollar i måneden, dersom 10% av brukerne betaler 10 dollar per måned. Selv Facebook kan nok finne på å skifte mening med et slikt regnestykke.

Jeg tror at mange vil være villige til å betale for å slippe reklame på Facebook. Om Facebook i tillegg tilbyr "premium" funksjoner til betalende kunder, er jeg rimelig sikker på at dette er en suksessformel. Facebook slipper også å bryte sine lovnader om alltid og være gratis, vil du ikke betale kan du la være. Og se på annonsene.

Klikk LIKER om du ville betalt for å slippe reklame på Facebook:)

Sommertips til deg på Facebook:

 

Lei av Facebook? Slik ordner du opp!Er du lei av å se bikkja til det som engang var din nabo? Eller kanskje alle fiskerettene til datteren, til de du traff på ferie for to år siden, går deg på nervene? Du kan trøste deg med at du ikke er alene!

For mange har Facebook bruken kommet litt ut av kontroll. Etter at Facebook slo skikkelig an for godt over fem år siden har de fleste fått mye venner som egentlig ikke er venner. Du kjenner sikkert igjen følelsen av at du ikke vil være uhøflig når du får en venneforespørsel, det er lett å klikke "Bekreft". Kanskje litt nysgjerrig også, du kunne jo fjerne din nye venn senere tenkte du. Dette feiler totalt, som for alle andre. Derfor har du et utall venner som ikke er venner.

Facebook har blitt såpass viktig og omfattende for de fleste av oss at det kan være smart med litt rydding og justering. Som du sikkert allerede har tenkt på tusen ganger, det er viktig at personvern innstillingene er up to date. Følgende tips hjelper deg å komme dit du bør være på Facebook:


Vær trygg på personvern innstillingene
Som om det ikke var nok rundt personvern på Facebook, kommer nå Grafsøk (Graph Search). Du har sikkert hørt om det, kanskje sett litt artikler i media om hvor ille alt kan bli og hvor galt alt kan gå. Du kan ta det med ro, har du riktige personvern innstillinger er ikke Grafsøk noe problem i det hele tatt. For å ta det først som sist; Grafsøk gjør det vesentlig enklere å finne ting på Facebook, også ting du ikke vil at andre skal finne. Men, Grafsøk finner bare ting som er offentlig tilgjengelig, med andre ord ting du ikke har satt til privat eller bare venner. Siden Grafsøk blir lansert i disse tider er det desto viktigere at du går gjennom dine personvern innstillinger. Ha uansett i tankene at Facebook er et offentlig nettsted, det er ikke alt som er lurt å legge ut. Sett av noen minutter med en gang for å gå gjennom dine personvern innstillinger, det er enkelt og fort gjort. Alt innhold du vil at hele verden skal se kan du sette til offentlig. Alt annet setter du til at enten bare venner eller du selv (privat) kan se det. Imidlertid er det kanskje ikke så mye poeng i å legge ut ting som bare du kan se på Facebook. Du står da igjen med det vennene dine kan se. Husk at med Grafsøk kan dine venner for eksempel søke på "Sushi restauranter i Oslo vennene mine har spist på".

Vær venner med bare venner
Fjern personer som ikke er venner med en gang. Personene du fjerner får ikke noen form for melding om det, du trenger ikke være redd for at dette er uhøflig. Syretesten er når du blar gjennom venne listen din og tenker på noe av det mest personlige du legger ut på Facebook. Hvem vil du ikke være komfortabel med at ser det? Fjern disse personene som venner. Det samme gjelder nye venner. Legg bare til venner som virkelig er venner.

Venner som er venner, men du likevel er litt lei
Du har en venn som stadig poster bilder av barn, kaker og bikkjer, du er rett og slett lei av å se alt. Facebook har en løsning for akkurat dette. Behold vennen din, men slipp alle oppdateringene. Du bruker funksjonen for å vise eller skjule oppdateringer i nyhetsstrømmen. For å slå av og på denne funksjonen går du til listen over dine venner. Når du holder musepilen over venne knappen ser du en meny som kommer opp der du kan slå av og på denne funksjonen. Denne funksjonen er uvurderlig!

Business OG pleasure hører ikke hjemme på Facebook
Det er business ELLER pleasure. På din private Facebook profil er det pleasure. Vil du ha business på Facebook er det en Facebook side du trenger (Du må uansett ha en privat profil også). Noen blander privat og forretninger på Facebook, det er ikke lurt. Det er du som person som er på din Facebook profil, du bør definitivt ikke bruke dette i forretningssammenheng. Ønsker du å "drive forretning" på Facebook bør du som nevnt bruke en Facebook side. Du finner mer informasjon om dette i Håndbok i Facebook for bedrift.

Bruk tidslinjen (timeline) som digital scrapbook
Både for deg selv, familie og vennene dine er det spennende å se litt større ting i livet ditt presentert på en ordentlig måte. Fødsler, bursdager, bryllup, nytt hus, ny bil, spesielle ferier og andre hendelser passer godt på tidslinjen din. Bare vennene dine ser dette når du har riktige personvern innstillinger. Når du har fjernet "ikke venner" er tidslinjen en flott måte å presentere viktige ting i livet ditt.

Nå ligger alt til rette for spennende bruk av Facebook fremover. Lykke til!

Slik får du bedre Wi-Fi i sommerBåde i ferietiden og ellers kan det være en tålmodighetsprøve med tregt internett. Det er likevel ikke alltid bare selve linjen som er dårlig. Om du bruker trådløst internett kan det også være mange andre faktorer som påvirker hastigheten. Her har jeg skrevet en liten guide som ofte vil hjelpe deg med å øke hastigheten når du bruker trådløst internett (Wi-Fi). Mange av leserne har helt sikkert egne tips, skriv gjerne inn ditt tips for raskere internett i kommentarfeltet. Jeg er i allefall fornøyd med hastigheten min (dette var riktignok ved bruk av kabel og ikke Wi-Fi):

Har du lyst til å teste din egen hastighet kan du gjøre det her.

 1. Dersom du har mulighet til det vil du få best hastighet med å bruke kabel (ethernet) istedenfor trådløst.
 2. Skal du laste ned / opp større filer vil det ofte være bedre å bruke en laptop istedenfor mobiltelefonen. En laptop har vanligvis bedre antenner for bruk av trådløst nett enn smarttelefoner. Du vil derfor få høyere Wi-Fi hastighet på laptopen.
 3. Plasseringen av selve ruteren er viktig. Trådløse rutere fungerer best uten hindringer, vegger og andre hindringer gjør at hastigheten går ned. Fri sikt til ruteren er absolutt å anbefale.
 4. Avstanden til ruteren er også avgjørende. Sitter du langt vekk fra ruteren vil hastigheten gå ned.
 5. Om du sliter skikkelig kan en Wi-Fi forsterker gjøre underverker. D-Link sin shareport er et glimrende alternativ. Du finner den direkte hos D-Link eller hos Amazon.

Her har du også to andre glimrende sommertips vedrørende Facebook:

Facebook lagrer alt om deg i sommer - slik sletter du det

Dette MÅ du gjøre på FACEBOOK!

Visste du at flere liker Siv Jensen enn Arbeiderpartiet?

Likevel er det flere som liker Arbeiderpartiet enn FRP. Det er litt verre for Høyre. Aung San Suu Kyi har faktisk dobbelt så mange som liker henne sammenlignet med Høyre.

Hva jeg snakker om? Jo, hvor mange i Norge som liker de forskjellige Facebook sidene innen politikk.

Her ser du topp 10 listen over politikere, til høyre hvor mange norske tilhengere de har på Facebook:

Nå er det sommertid, men Siv fikk likevel 32 nye tilhengere i dag. Hun er dermed mer enn dobbelt så populær som Jens, han fikk bare 13 nye tilhengere i dag:

Husk at du kan gjøre det bedre enn både Siv og Jens tilsammen, iallefall i sommertiden. Det handler bare om at du gjør det riktig. Du kan begynne med å lese følgende tips:

Facebook lagrer alt om deg i sommer - slik sletter du det

Dette MÅ du gjøre på FACEBOOK!

Ha noen strålende sommerdager!

 

(Takk til socialbakers.com for statistikkene).

Facebook lagrer alt om deg i sommer - slik sletter du det


Facebook lagrer alle søkene du foretar. Absolutt alt. Nedenfor finner du oppskriften på hvordan du sletter det.


Når du er innlogget på Facebook og benytter søkefunksjonaliteten blir søkene dine lagret. Du glemmer fort hva du har søkt på, derimot glemmer aldri Facebook. Om du tenker etter har du kanskje søkt på eksen til kjæresten din. Hva med venninnene til kjæresten din? Kanskje du også besøker profilen til eksen din nå og da. Greit å vite hva som skjer. Ikke sant? Facebook synes også det.

Nå er ikke den gode hukommelsen til Facebook et stort problem, siden det i utgangspunktet kun er du som har tilgang til din egen profil. Søkehistorien din er ikke tilgengelig for andre enn deg, men det kan likevel være greit å få det fjernet. Det kan jo hende at du en vakker dag glemmer å logge deg av Facebook, og at noen andre tar en kikk på profilen din...

Oppskriften er som følger:

 1. På Facebook profilen din klikker du på knappen som heter Aktivitetslogg. (Du finner den nede i høyre hjørnet på coverbildet ditt.
 2. I Aktivitetsloggen vises all aktivitet du har på Facebook. På høyre side har du en meny, i denne menyen klikker du på MER.


  Du ser nå at menyen utvider seg. Du klikker på det nederste valget som heter Søk.
 3. Nå kommer alt det spennende, jeg er temmelig sikker på at du har glemt mesteparten av det du finner i søkehistorien. For det fleste er et naturlig spørsmål nå hvordan de blir kvitt det som ligger her.
 4. Det gode er at det er superenkelt, du klikker på Fjern alle søk som du finner helt oppe i høyre hjørne.
 5. Du får nå opp en ny boks der du klikker på Fjern alle søk.


Sommeren er nå reddet, du kan søke på hvem du vil når du vil, uten å bli minnet på det til høsten! Nyt sommerdagene og søk i vei...

En annen ting som er like viktig å gjøre på Facebook i sommer; Om du vil få med deg det som blir lagt ut på Facebook sider du har likt er det viktig at du har satt opp profilen din med riktige innstillinger. Klikk for en gjennomgang av hvordan du gjør det, det er superviktig!

Ta deg en rev på Facebook


Visste du at Facebook har noen rever boende på campusen sin? Facebook sin hovedkontor har til og med blitt sertifisert som "official wildlife habitat", nettopp for at revene skal fortsette å kunne bo der.


Har du lyst til å vite mer om Facebook revene kan du benytte hashtagen #FBfox og like Facebook siden til revene https://www.facebook.com/MPKFOX
Om du vil få med deg det som blir lagt ut på Facebook sider du har likt er det viktig at du har satt opp profilen din med riktige innstillinger. Klikk for en gjennomgang av hvordan du gjør det, det er superviktig!

Reklame på nett knuser papiravisene!

Nanigans har nettopp gjennomført en ny undersøkelse som viser at du får 53% ROI (Return on investment) når du annonserer på Facebook. Ingen papiraviser kan vise til noe lignende.

Du har sikkert sett at en rekke aviser satser mer og mer på internett, noen av de største avisene tar betalt for litt av innholdet på nett, mens resten er gratis. Grunnen er enkel, papir er på vei ut. På Facebook finnes det flere typer annonser og plasseringer av disse. Det varierer veldig hvor godt de ulike typene fungerer. Nyhetsstrømmen til Facebook er den mest effektive å annonsere i. Grunnen er enkel:

 • Annonsene synes mye bedre i nyhetsstrømmen enn småannonsene på høyre side av Facebook
 • Annonsene på høyre side blokkeres av mange, ved bruk av forskjellige verktøy, slik at de ikke blir synlige.

Nanigans har kommet frem til at annonsene i nyhetsstrømmen faktisk er hele 197% mer effektive sammenlignet med annonsene til høyre på Facebook.

Å sammenligne annonsering i nyhetsstrømmen på Facebook med annonser på høyre side, er som å sammenligne en romferge med en Ferrari. Hvilken bil papiravisene kan sammenlignes med vet jeg ikke.

For deg som har lyst til å lære mer om hvordan du annonserer på Facebook kan det være lurt å gå til anskaffelse av Håndbok i Facebook. Bestill boken som kan hjelpe din bedrift her.

Hvorfor henger bedriftene i Norge etter?

I det amerikanske markedet viser det seg at hele 87% av små bedriftene bruker sosiale medier i markedsføringen sin. Dette tallet er astronomisk mye lavere i Norge.

Det amerikanske firmaet Constant Contact har nettopp gjennomført en undersøkelse som omhandler hvordan det var å drive firma for fem år siden sammenlignet med nå. Nedenfor ser du en interessant oppstilling av selve undersøkelsen. Jeg sakser rett fra det CEO i Constant Contact, Gail Goodman uttaler i forbindelse med undersøkelsen:

Social media has created a new, highly visible channel for small-business word-of-mouth referrals. The countless word-of-mouth moments that once happened at industry conferences or backyard barbeques are now happening in front of the eyes of business owners and customers alike, right on Facebook, Twitter, and LinkedIn. Social media is creating the opportunity for real dialogue and, in the process, is amplifying word-of-mouth referrals.

Forstå meg riktig, det er mange bedrifter i Norge som gjør det svært godt på sosiale medier. Men, det er mange som ikke gjør det godt på sosiale medier også. Grunnen er at de ikke er der. Istedenfor lurer de på om de skal til neste år, eller kanskje vente til 2015 for å være helt sikre. Hopp i det, få det gjort! Fordelene med å få bedriften din ut på sosiale medier overgår ulempene mange ganger. Om du er i tvil på hvordan du gjør det kan du begynne med å lese Håndbok i Facebook for bedrift.
Dette MÅ du gjøre på FACEBOOK!Dette trikset er det viktig at du gjør dersom du vil få med deg alt som skjer på Facebook.

Når du liker en side på Facebook er det fordi du ønsker å få med deg hva som skjer på siden. Det er viktig å merke seg at du bare ser en liten del av det som blir lagt ut, dersom du ikke gjør noen endringer. Når du liker en side vil Facebook automatisk velge at du ser De fleste oppdateringene. Du må manuelt velge Alle oppdateringer om du vil få med deg det meste av det som skjer på siden du har liket. Du gjør det på følgende måte:

 1. Du må først like Facebook siden ved å klikke på liker knappen


 2. Når du har gjort dette vil teksten på knappen endre seg til likt


 3. Neste steg er at du holder musepilen over knappen, du vil da se en meny som dette komme opp 4. I menyen klikker du både på Vis i nyhetsoppdateringen og Få varsler, slik at begge er huket av. Deretter klikker du på Innstillinger


 5. I menyen du nå får opp endrer du fra De fleste oppdateringene til Alle oppdateringer, slik at sistnevnte er huket av.

Etter å ha gjort ovennevnte vil du få med deg mesteparten av det som skjer på siden du har liket, men ikke alt. Dette er styrt av Facebook sin Edgerank, som du lese mer om ved å klikke her EdgeRank.

Jeg har skrevet mer utfyllende om Facebook sin EdgeRank i Håndbok i Facebook for bedrift. Der finner du også tips for å øke EdgeRanken til din Facebook side.

Har du egne tips til hva som gjør din bedrift mest mulig synlig på Facebook? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Facebook PROFIL eller SIDE, vet du forskjellen?Vet du ikke forskjellen på en Facebook SIDE og en Facebook PROFIL? Du er ikke alene!

Kort fortalt:

 • Facebook Profil brukes av personer på Facebook. Her har du venner og må i tillegg aktivt godkjenne nye forespørsler om å bli venner (venneforespørsler).
 • Facebook Side brukes av bedrifter (samt organisasjoner og lignende) på Facebook. En Side kan likes, dette skjer uten at bedriften behøver å godkjenne nye tilhengere.

Nå vet du forskjellen, men hvordan ser du forskjellen når du er på Facebook og skal poste? Det kan være veldig veldig dumt om dine private bilder blir postet på firmaet sin bedriftsside...

#1: Din Facebook Profil og din Facebook Side er to helt forskjellige ting
Du logger alltid inn på din Facebook Side ved å bruke din Facebook Profil. Mange tror derfor at disse henger sammen og at det er synlig på Facebook Siden hvilke Facebook Profiler som er administratorer og lignende. Dette er feil. Selv om Profiler brukes for å logge inn på Sider er det ingen som ser dette, verken på Siden eller Profilen.

Det fungerer slik at du logger inn som vanlig på din Profil, du kan deretter skifte over til å bruke Siden.  Når du er logget inn skifter du over til Siden ved å klikke på tannhjulet helt oppe i høyre hjørne av din Profil. Du vil da se at det kommer ned en meny der du ser navnet på Siden. For å skifte over trykker du enkelt og greit på navnet.  Som nevnt er det kun du som ser at du er administrator for Siden (e), det er ikke synlig for andre.

#2: Tilgang til Facebook Siden fra menyen til venstre
Det er ikke bare i menyen oppe til høyre du har tilgang til Siden. Til venstre har du en meny som viser hvilken Side (r) du er administrator for. Her er det igjen bare å klikke på Siden så skifter Facebook over til denne. Ha i tankene at selv om du ser menyen til venstre med navnet på Siden når du har logget deg inn på din Profil, må du aktivt klikke på Siden for at Facebook skal skifte over til denne.

#3: Slik ser du om du er innlogget som Facebook Profil eller Facebook Side
En av de enkleste måtene er å ta en kikk i det blå feltet på toppen av Facebook. Ser du ditt navn er du innlogget som Profil, ser du bedriften sitt navn er det følgelig Siden du er innlogget som. I tillegg vises bildet for Profilen eller Siden ved siden av navnet.

Som tidligere nevnt er det ofte at folk poster på Facebook Profilen sin istedenfor på Facebook Siden. Det er alltid lurt å sjekke at du er på riktig sted før du poster.

Vær også klar over at når du har skifter over fra din Profil til Side, så er du tilstede på Facebook som bedriften og ikke som person. Dette vil du se om du for eksempel kommenterer avisartikler, det er da bedriften sin Side kommentaren kommer fra og ikke deg som person.

I mange sammenhenger er det positivt å kommentere ved bruk av Siden, siden det er bedriften din som da frontes.  Dette gir bedriften ekstra oppmerksomhet og viser at bedriften er engasjert. I tillegg gjør du bedriften sin Side synlig, dette tiltrekker seg tilhengere.

#4:  Oppdatering for Facebook Siden din vises i din personlige nyhetsstrøm
Nyhetsstrømmen for din Profil er kun synlig for deg. Mange er forvirret rundt akkurat dette i kombinasjon med Siden.  Poenget er at er du tilhenger av din egen Side, vil oppdateringer på Siden vises i nyhetsstrømmen på din Profil. Oppdateringer fra din egen Side vises likt som oppdateringer fra andre sider du er tilhenger av, oppdateringer fra dine venner osv. Vær klar over at det er ingen sammenheng mellom å være administrator for en Side og være tilhenger av Siden. Du kan gjerne være administrator og ikke tilhenger av en side.

#5: Kommenter på din egen Facebook Side med din Facebook Profil
Dette er en funksjon som ikke så mange er klar over, eller tenker over.  Når du har skiftet over fra Profil til Side vil du, som tidligere nevnt, kommentere som Siden. Imidlertid kan du endre ?stemmen? din ved å klikke på linken på toppen av siden, i feltet under det blå feltet på toppen. Klikker du endre til ?Profil navn?, vil du poste i din Profil sitt navn, selv om du er på Siden.

Forhåpentligvis oppklarer ovennevnte det de fleste lurer på, og er forvirret rundt, i forbindelse med Facebook Sider og Profiler.

Vil du lære enda mer om Facebook og bedrift finner du mye informasjon i Håndbok i Facebook. Skaff deg boken som kan hjelpe din bedrift her.

Rundstjålet på Facebook i sommer


Det er høysesong for innbrudd og tyveri om sommeren. Facebook er intet unntak. 3 milllioner nordmenn er på Facebook nå. Det er også tyvene. Om du ikke har lyst til å havne i tyverioffer statistikken, kan det være lurt å lese videre.


Har du husket å henge opp en stor banner på huset ditt med teksten Jeg er på ferie nå! Ikke det? Det må du huske før du drar på ferie! Når du tenker deg om er det kanskje ikke så smart å gjøre dette likevel. Selv om de fleste aldri ville hengt plakat på huset sitt, gjør mange det likevel på Facebook.

Vi har det supert i Tyrkia, vi gleder oss til å være her i to uker til:)

Poster du hvor lenge du er på ferie på Facebook innbyr du til innbrudd. Altfor mange har fortsatt ikke endret innstillingene på Facebook til at bare venner ser postene. Slik gjør du det:

1. Du kan velge hver gang du poster at bare dine venner ser det2. Du kan ha som standardinnstilling at bare dine venner ser det du poster. (Klikk på tannhjulet oppe til høyre, velg Personverninnstillinger).Jeg anbefaler alternativ nummer to, det er fort gjort å glemme og endre hver gang, når du ligger på stranden med tankene et helt annet sted. Så lenge bare dine venner ser hvor og når du er på ferie, minsker du sjansene for innbrudd betraktelig.

Husk at veldig mange av dine opplysninger er tilgjengelige på nett. Når en innbruddstyv ser du er på ferie på Facebook er ikke veien veldig lang for å finne adressen din på Gule Sider. Det holder med at dine venner vet du er på ferie.

Når du sjekker inn ulike steder på Facebook gjelder det samme. Du viser både hvor du er og hvor du ikke er. Sagt på en annen måte, du viser hvor du er på ferie og at du ikke er hjemme. Om du i tillegg skriver hvor lenge du skal være på ferie ligger alt til rette for at du er robbet når du kommer hjem igjen. Når du sjekker inn er det greit at bare vennene dine ser det, du trenger ikke fortelle resten av verden at du er i Legoland i Danmark akkurat nå.

Det er også en rekke andre ting du kan bli utsatt for både på Facebook og internett generelt. Dette gjelder både deg og firmaet ditt. I Håndbok i Facebook har jeg tatt med et eget kapittel om sikkerhet på Facebook og internett. Du finner boken her.

Nå er #hashtags for Facebook her!Helt tilbake til 2007 har hashtags vært tilgjengelig på Twitter. Instagram har også hatt hashtags lenge, og nå har endelig Facebook også fått denne funksjonaliteten.

En liten gruppe av Facebook brukere har i dag fått tilgang til å benytte hastags. Facebook vil gjøre hashtags tilgjengelig for flere og flere i ukene som kommer.

Du har sikkert sett at mange uansett bruker hashtags når de poster på Facebook. Facebook har nok kommet til at det var like greit å få på plass funksjonaliteten for dette, siden mange allerede bruker hashtags. I tillegg vil det selvsagt gjøre det enklere å finne  innhold som interesserer deg på Facebook. Det fine er at hashtags fra for eksempel Instagram også vil fungere på Facebook nå.

Hashtags vil også være søkbare i søkefeltet på Facebook. Når du klikker på en hashtag på Facebook ser du en feed med hva andre personer og sider engasjerer seg i rundt samme tema.

Dette blir spennende! Jeg ser store muligheter for bedrifter på Facebook rundt innføringen av hashtags. Hva synes du? Kommenter gjerne nedenfor!

Vil du lære enda mer om Facebook og bedrift finner du mye informasjon i Håndbok i Facebook. Skaff deg boken som kan hjelpe din bedrift her.

Jeg har lyst på ______ i sommer! (Fyll inn det som mangler)Hva ville du fylt inn?

 • Sommer?
 • Sol?
 • Regn?
 • Is?
 • Ferie?


Det er egentlig ikke så farlig hva du fyller inn, bare du gjør det. Når du gjør dette på Facebook siden til en bedrift, vil vennene dine se hva du fyller inn. Kanskje de blir litt nysgjerrige og vil se hva dette er. Det er heller ikke utenkelig at noen av vennene dine vil engasjere seg og fylle inn hva de har lyst på i sommer.

Nøkkelen for å lykkes på Facebook for en bedrift er engasjementet du skaper. For å selge mye må folk vite om både deg og hva du tilbyr. Hva er vel bedre enn at kundene dine sprer budskapet videre? Ingenting!

Noen av de dyktiske i Norge til å beherske denne kunsten på Facebook er firmaene til Einar Øgrey Brandsdal:

https://www.facebook.com/netthandelen
https://www.facebook.com/brandsdalofnorway
https://www.facebook.com/blivakker

Klarer du å engasjere folk på Facebook til å Like og kommentere har du kommet langt. Tar du en kikk på Facebook sidene ovenfor ser du at det hagler med smarte setninger som:

 • Klikk "liker" og del hvis du syns dette er et bra tilbud!
 • Klikk "liker" hvis du ønsker deg pakke i posten fra
 • DEL om du håper å vinne!
 • DEL dine favoritter:)
 • Del om du liker dette tilbudet:)
 • Klikk LIKER om DU fortjener en overraskelse!
 • LIK og DEL om du kunne tenke deg en slik en!
 • Skriv JA og DEL om du vil HA!
 • DEL om DU hadde fortjent en overraskelse!

Husk bare at "Lik så er du med i trekningen av", "Vi gir en premie til nr 1000 som liker siden" og lignende ikke er lov.

For deg som har lyst til å lære mer om hvordan du engasjerer på Facebook kan det være lurt å gå til anskaffelse av Håndbok i Facebook. Skaff deg boken som kan hjelpe din bedrift her.

Nå er hele 75% på Facebook!Nå er det nesten 3 millioner nordmenn som bruker Facebook. Brukerne er også svært aktive, faktisk er  så mye som halvparten innom Facebook hver eneste dag. Dette kommer frem i en undersøkelse utført av Ipsos MMI, som er et globalt researchkonsern som finnes i 84 land. Undersøkelsen ble gjennomført over hele landet blant personer som var 18 år og eldre.

I løpet av siste halvår har også bruken av Instagram tatt helt av i Norge. Brukerantallet i Norge har økt med hele 83 prosent, mens daglige brukere har økt enda mer til utrolige 103 prosent.

Ida Aalen, som er medieviter, tror at grunnen til den eksplosive økningen i Norge er bildedelingen. Ida påpeker i et intervju med NRK at bildedeling med Facebook og Instagram er enkelt, i tillegg til at du kan bruke ulike filter på bildene. Et bilde sier som sagt mer enn tusen ord.

Situasjonen for bedrifter på Facebook er også eksplosiv. Per mars 2013 finnes det over 15 millioner Facebook sider, og dette tallet har økt med hele 2 millioner på bare tre måneder. 75% av bedriftene mener at Facebook siden deres er svært viktig for virksomheten, og dette tallet er kontinuerlig økende siden flere og flere bedrifter benytter Facebook for å nå ut til kundene. Mange bedrifter er på Facebook uten noe klart mål og mening, og det blir sjeldent noe ut av dette. Under kan du se noen av de vanligste målene bedrifter har for å være på Facebook:

 • Øke salget
 • Gjøre merkevaren mer kjent
 • Vise seg frem for potensielle kunder, eksisterende kunder, ansatte og fremtidig ansatte.

Ønsker du å lykkes på Facebook med bedriften din kan Håndbok i Facebook for bedrift være gull verdt. Skaff deg boken som kan hjelpe din bedrift her.

96% kommer aldri tilbake til din Facebook bedriftsside!

Mange bedrifter tror at alt de poster på Facebook vises til alle tilhengerne. Dette er feil. Når din bedrift er på Facebook handler det om å være synlig. Innhold du poster på Facebook bedriftssiden vises i nyhetsstrømmen til tilhengerne. Bare en del av tilhengerne ser det du poster på siden, du konkurrerer med mange andre om å vise frem dine poster. Tenk deg selv at en person har likt 100 Facebook sider. I snitt poster kanskje hver side annenhver dag. Enkel matematikk tilsier da at personen ville se 50 poster hver dag. Realiteten er at personen kanskje ser rundt 10 poster hver dag, resterende 40 poster vises ikke til akkurat denne personen.

Faktisk er det slik at mindre enn 20% av tilhengerne på din Facebook side ser det du legger ut på siden!

Du tror kanskje ikke dette er noe problem, siden tilhengerne dine uansett klikker inn på Facebook siden din, for å få med seg alt det spennende du legger ut. Det er ikke helt slik det fungerer. Utrolig nok kommer 96% av tilhengerne aldri tilbake til din Facebook side! For å få Facebook til å fungere for din bedrift handler derfor alt om å være synlig i nyhetsstrømmen til dine tilhengere. Det er her Facebook sin EdgeRank kommer inn i bildet.

Facebook EdgeRank er en algoritme som er utviklet av Facebook for å avgjøre hva som vises i brukernes nyhetsstrøm og hvor høyt innholdet vil bli plassert.

Du har ingenting du skulle sagt i forhold til hvordan Facebook sin EdgeRank fungerer, men du kan tilpasse deg til EdgeRanken på mest mulig optimalt måte. Hverken administratorer eller brukere har tilgang til noen form for statistikk eller lignende for EdgeRank, derfor baserer alt seg på erfaringer du gjør deg selv og hva andre har gjort seg av erfaringer.

Som nevnt så er det ingen måte du kan styre over EdgeRank, men du kan som sagt tilpasse deg. Her er hovedfaktorene EdgeRank bruker for å avgjøre hvor synlig en post blir:

 • Tidligere engasjement i innholdet på en Facebook side: Har du likt, kommentert og delt innhold fra en Facebook side før, vil Facebook vise deg mer innhold fra akkurat denne siden. Kort fortalt gir Facebook deg mer av det du viser interesse for. Det er derfor viktig at Facebook siden din engasjerer mest mulig brukere.

 • Brukernes reaksjoner på en post: Dersom ingen, eller få, engasjerer seg i en post, eller enda verre at Facebook mottar klager på posten, vil Facebook gjøre posten mindre synlig.

 • Tidligere engasjement i samme type innhold: Om det er bilder du stort sett liker på Facebook, vil Facebook vise deg mer bilder enn annet innhold. Tilsvarende er det følgelig for videoer og tekst.

 • Klager: Som nevnt tidligere vil klager på en post gjøre at posten blir mindre synlig. Her er det litt flere faktorer å være oppmerksom på. Facebook håndhever dette med klager temmelig hardhendt. Har du en Facebook side som får mye klager på postene vil også dette dra ned synligheten betydelig. Det er derfor viktig at innholdet i postene er slik at brukerne ikke klager på det. Likeså viktig er hyppigheten og bruken av promoterte poster. Blir det for mye av det gode, vil nærmest folk oppfatte det som søppelpost og begynne å klage.

 • Cash is king: Etter at Facebook introduserte promoterte poster, hvor du betaler for å spre budskapet ditt til et større publikum, er det stor forskjell på synligheten for promoterte og ikke promoterte poster. Ved bruk av litt fornuft skjønner de fleste sammenhengen. Facebook er børsnotert og må definitivt levere varene, det vil si tjene penger. At poster du betaler for å vise favoriseres av EdgeRank bør derfor ikke overraske noen.

Dine brukere, både eksisterende og potensielle kunder, er nøkkelen til å lykkes på Facebook. Dine brukere må synes det du poster er så spennende og interessant at de engasjerer seg. Det er her Facebook EdgeRank skiller mellom klinten og hveten. Gevinsten for de flinke er økt synlighet, som igjen øker engasjementet. Straffen for de som ikke er flinke nok, er mindre synlighet og mindre engasjement.

Jeg har skrevet mer utfyllende om Facebook sin EdgeRank i Håndbok i Facebook for bedrift. Der finner du også tips for å øke EdgeRanken til din Facebook side.

Har du egne tips til hva som gjør din bedrift mest mulig synlig på Facebook? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor!