hits

Dette blir forbudt på Facebook fra i dag

--- Kjell Halvor Landsverk er gründer med fokus på internett og teknologi. Han er forfatter av boken Håndbok i Facebook for bedrift --


Du har kanskje lagt merke til at du må like enkelte Facebook sider for å få tilgang deler av innholdet. Kanskje du har sett annonse for en konkurranse, når du kommer til konkurransen viser det seg at du må like Facebook siden for faktisk å få sett konkurransen. Irriterende?

Fra i dag, 5. november, tillater ikke Facebook "Like Gating" lengre. Målet med Like Gating var å få flest mulig til å like Facebook sider, men det viste seg etterhvert at mange mislikte denne måten å gjøre det på. I tillegg var det ikke så bra for mange bedrifter, siden mange likte en side kun for å være med i konkurransen og ikke hadde noen interesse av selve produktene til bedriften. Til syvende og siste førte dette til at bedriften brukte penger på å markedsføre seg ovenfor fans som ikke var særlig interesserte i produktene / tjenestene.

Synes du det er greit å slippe å like en Facebook side for å delta i konkurranser og lignende, eller var det bedre før når du ble tvunget til å like?

 

Vil du lære mer om sosiale medier? Meld deg på nyhetsbrev nå! Du vil regelmessig motta tips, triks og nyheter.

Meld deg på nyhetsbrev nå!

* må fylles ut